Noor kunst tuleb välja

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimene näitus oli üleval pärimusmuusika aidas ning esmaspäeval saab see järje.
Esimene näitus oli üleval pärimusmuusika aidas ning esmaspäeval saab see järje. Foto: Elmo Riig / Sakala

Esmaspäeval kell 17 avatakse Viljandis Arkaadia aias perfomance’iga projekti «Noor kunst» teine näitus, millel osalevaid töid saab näha neljas kohas.


Näitustel astuvad üles Viljandimaa noored kunstnikud oma maalide, joonistuste ja fotodega. Noortele loomeinimestele esinemisvõimalusi pakkuva programmi SINA ehk «Suured ideed noorte algatusel» esimesi näitusi võis Viljandis vaadata tänavu talvel. Siis tutvustas end 11 kunstnikku. Nüüd on osalejate arv kasvanud peaaegu kahekordseks ning korraldajate kinnitust mööda on oodata veel huvitavamat ja mitmekülgsemat lähenemist.



«Esimene näitus õnnestus kindlasti ja selle eesmärk oligi kutsuda noori kunstnikke osalema meie teisel näitusel,» rääkis ettevõtmise projektijuht Liis Tamman. «On tunda, et noored kunstnikud hoiavad kokku ja peavad tähtsaks võimalust oma töid eksponeerida.»



Paarkümmend kunstnikku näitab modernse lähenemisega teoseid.



«Et sõna «noor» tähendas meile inimest, kes on noore hingega, on näha varieeruvaid käsitlusi enese väljendamiseks kunsti kaudu,» lisas Tamman. «Erinevuseks võib pidada ka vanust. Kui eelmisel näitusel osalesid peamiselt gümnaasiuminoored, siis nüüd on nii põhikooliõpilasi kui elukogenenud kunstnikke.»



«Noor kunst» on üheaastane projekt. Tamman leidis, et sellega on toodud linnarahva igapäevaellu palju värvi. Eestvedajad loodavad, et tulevikus leidub agaraid noori, kes sellest traditsiooni kujundaksid. Viljandimaa noortekeskus on pakkunud oma maja näituste korraldamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles