Maakonna abituriendid lõpuballil kokku ei saa

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ege Enok
Ege Enok Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui naabermaakondades on igakevadise abiturientide balli traditsioon endiselt jõus, siis Viljandimaal kipub see hääbuma.


Viljandimaa õpilasesinduste kogu juhatuse aseesimees Ege Enok ütles, et noortel pole niisuguse peo vastu huvi. Enoki teada korraldavad linna gümnaasiumid igaüks eraldi balli ning maakoolides on mitmesuguseid isetegevusüritusi.



«Kui oma koolis juba on olnud selline üritus, ei taha õpilased enam mujale minna,» nentis ta.



Jakobsoni gümnaasiumis on huvijuht Ave Alvre sõnul olnud IX—XII klasside ballid menukad nii õpilaste kui õpetajate hulgas. «Osalejaid on alati olnud saja ümber,» lausus Alvre.



Huvijuht tõdes, et maakonna abiturientide balli traditsiooni katkemisest on kahju. «See oleks koolilõpetajatele ilus kevadine pidu,» sõnas ta.



Maakondlikke mõõtmeid haarava peo korraldamisel tekib Enoki väitel ka rahamure. «Keegi ei saa garanteerida, et piletimüügist tulev summa katab ruumi rendi ja muud kulud,» sõnas ta. «Meie õpilasorganisatsioon ei ole võtnud kevadballi organiseerimist endale ka eesmärgiks, sest meie teeme koolituslaagreid ja muid samalaadseid üritusi.»



Abiturientide ball jäi ära ka möödunud aastal. Põhjustena nimetati toona üsna krõbedat pileti hinda, vähest reklaami ja sedagi, et niisugusele peole minemiseks polnud sobilikke rõivaid ja tantsuoskust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles