Kolm nõuannet jõuluõhtu kalmistukülastuseks

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suure-Jaani kalmistu
Suure-Jaani kalmistu Foto: Hans Väre

Pole ühtki teist päeva aastas, mil nii palju eestlasi leiaks tee surnuaiale, kui jõululaupäev. «Sakala» annab kolm soovitust, mida sel puhul arvesse võtta.

Orienteerumine. Lumega võivad isegi tuttavad kohad näha välja hoopis teisiti kui tavaliselt, eriti keeruline on õiget rada leida pimedas. Kui külastate mõne lähedase hauda, mille asukohas te päris kindel pole, tasub seetõttu teadjamatelt üle küsida, mille järgi seal kõige paremini orienteeruda.

Jalanõud. Paljudes surnuaedades on suuremad teerajad lahti aetud või vähemalt jäljed ette trambitud, kuid haudadel on praegu kõikjal sügav ja kohev lumi. Seepärast on hea panna jalga pika säärega ja tihedalt ümber jala istuvad saapad, et sokivahele tükkiv lumi jõulutunnet minema ei peletaks.

Tuli. Külmaga ei pruugi gaasi-tulemasinad hästi toimida ja bensiiniga välgumihkleid on küünalde süütamiseks kehv kasutada. Kõige kindlam on võtta kaasa tavalised tikud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles