Viljandis lendab rakette õhku 5000 euro eest

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilutulestik
Ilutulestik Foto: Elmo Riig / Sakala

Ilutulestikufirma Arnika teatas täna, et Viljandis näeb aastavahetusel ilutulestikku, mis läheb maksma 5000 eurot. Kallim on see praeguste andmete järgi vaid Tallinnas, kus see maksab 500 eurot rohkem.

26 Viljandi ettevõtet olid reede lõunaks andnud ilutulestiku korraldamiseks 3328 eurot. Linnavalitsus lisas 1000 eurot ja Arnika lubas lisada rakette nii palju, et tulevärgi hinnaks võib kuulutada 5000 eurot.

Rakette hakatakse Uku tänavalt kunagise bussipargi hoovist õhku laskma 1. jaanuari esimestel sekunditel. Tulevärk kestab kaheksa minutit. Arnika juht Eduard Tani on lubanud viljandlastele kokku panna kõige uhkema ilutulestiku, mida tema käsutuses olevate vahenditega on võimalik teha.

Teistest linnadest on teada, et Tallinna ilutulestik maksab 5500 eurot ja kestab seitse minutit. Õhku lendab kokku 4207 raketti, suuremad neist kuni 180 meetri kõrgusele.

Tartu ilutulestik läheb linnale maksma 1900 eurot. Pärnu ilutulestik maksab 4000 eurot ja saab teoks vaid linna ettevõtete toel.

Narva korraldab aastavahetusel kaks ilutulestikku. 31. detsembril kell 19 on Peetri platsil laste ilutulestik, mis kestab neli minutit ja maksab 960 eurot. Suur ilutulestik leiab aset sealsamas 1. jaanuaril kell 1, kestab seitse minutit ja maksab 1940 eurot.

Valgas, Raplas, Põlvas, Paides ja Haapsalus tuleb ilutulestik, mis maksab 1500—2500 eurot.

Rakvere linnavalitsus on andnud ilutulestiku korraldamiseks nii-öelda seemneraha 600 eurot ning ülejäänud raha tuleb ettevõtjatelt ja sponsoritelt. Toetajate panus selgub aasta viimastel päevadel.

Maakonnakeskustest ei ole tänavu ilutulestikku tellinud Võru linnavalitsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles