Riknenud toiduabi hävitati, Punane Rist otsib lahendust

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merit Laan
Merit Laan Foto: Elmo Riig / Sakala

Novembris leiti Viljandis laialijagamiseks varutud toiduabi pakkidest putukaid. Eesti Punase Risti Viljandimaa sekretär Merit Laan rääkis rahvusringhäälingu uudistele antud usutluses, et ligi tonn toiduaineid kanti lihtsalt maha.


«Ruumidest on kõik helbed ära viidud ja otsustati, et seda on võimalik sööta loomadele, seda ei pea komposti panema. Kokkulepe saadi ühe talunikuga, kes oma transpordiga vedas selle ära ja saab seda sööta metsloomadele, lindudele ja oma koduloomadele,» selgitas Laan.

Viljandimaa veterinaarkeskus tegi Eesti Punase Risti Viljandimaa seltsile ettekirjutuse, milles nõudis, et tagasi kutsutaks välja jaotatud saastatud toit. Ettekirjutuse tähtajaks oli 14. detsember.

Laan ütles, et inimestelt, kellele toiduabi oli juba kätte antud, ei olnud seda võimalik tagasi saada, ehkki kõiki, kes olid enne putukate avastamist oma abipaki kätte saanud, on sellest teavitatud.

«Praegu käivad läbirääkimised AS Milliga, kes tegeleb jahutoodetega, ja tõenäoliselt järgmise aasta alguses saame tänu nende sõbralikkusele ja abile osaliselt uuesti toiduabi jagada, aga see tuleb juba Milli poolt,» kõneles Laan.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles