Ilusa kuusepuu saab kätte 15 euroga

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Guido Järsi sõnul saavad soovijad lasta kuuse ära pakkida. See maksab 50 senti.
Guido Järsi sõnul saavad soovijad lasta kuuse ära pakkida. See maksab 50 senti. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Jõulupuid pakkuvate kaupmeeste sõnul on müük alanud hästi: päevas ostetakse kümneid kuuski.

Viljandi vana turukontori juures müüs eile Põltsamaa kuuski Guido Järs. «Olen varunud selleks hooajaks 160 kuuske, müünud olen neist umbes 40,» ütles Järs, kes oli ametis kolmandat päeva. Esmaspäeval oli ostetud kümme ning teisipäeval üle kahekümne puu.

Kõik kuused on tema sõnul pärit istandusest ning meetri hind on 10 eurot. «Puud on kõrged, poolteist kuni kolm meetrit,» lisas ta.

Ta arvas, et rohkem hakatakse puid ostma nädalavahetusel, vahetult enne jõule. «Palju ostetakse ilmselt ka reedel, sest siis saab kuuse nädalalõpuks ära ehitada.»

Paar meetrit eemal müüs oma talu põllul kasvanud kuuski Peeter Meltsus. Keskpäevaks oli ta turul olnud umbes kolm tundi. «Praegu on meil kümme kuuske, aga ei saa öelda, et palju oleks ostetud. Väljas on külm ja inimesed vist ei taha tulla,» arutles ta.

Kui Järs müüs kuuski meetri kaupa, siis Meltsuse sõnul kujuneb hind väljanägemise põhjal. «Meetrine kuusk on umbes 5 eurot, aga näiteks kahe ja poole ning kolme meetri pikkused maksavad 20 eurot.»

Viljandi linnavalitsuse ettevõtluse spetsialisti Ljudmila Nugise sõnul on Viljandi turu ümbruses kuusemüüjatele anda 20 kohta. Praeguseks on soovi avaldanud ja kauplemisõiguse saanud neli müüjat. Üks pakkuja on taotlenud kuusemüügiluba Riia maanteel asuva Jaani lihapoe juures.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles