Ministeeriumi nõunik rääkis õpetajatele palgast

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile kõneles haridusministeeriumi nõunik Viljandi maavalitsuse suures saalis maakonna õpetajatele peatsest palgatõusust ja edaspidistest töötasu arvestamise meetoditest.

«Kui tuleb juttu palgast ja rahast, siis on saal ikka kuulajaid täis,» tõdes Viljandi maavalitsuse haridus- ja sotsiaalosakonna juhataja Ilmar Kütt infopäeva avades.

Päeva peakõneleja oli haridus- ja teadusministeeriumi nõunik Piret Sapp, kes andis ülevaate, kuidas kujuneb edaspidi õpetajate töötasu ning millised on riigi ja omavalitsuse ülesannete ja vastutuse jaotus.

Nõunik ütles, et 1. jaanuarist kasvavad nooremõpetaja ja õpetaja palga alammäär, kuid vanemõpetaja ja õpetaja-metoodiku palga alammäär jäävad samaks.

Et uuest aastast on koolijuhil palgakorralduses senisest suurem sõnaõigus, tõi Sapp välja, et õpetajatel on tekkinud hirm niinimetatud rumala koolijuhi ees ning nad kardavad, et palgakorraldus koolis ei ole korrektne. «Soovitan kindlasti õpetajatel endil kooli palgakorralduse koostamises ja töötasude diferentseerimises osaleda. Kui teid aga ei kaasata, siis olge ise aktiivsed selles küsimuses kaasa lööma!» sõnas Sapp.

Ühtlasi mainis ta tulevikku vaadates haridusministeeriumi plaani jõuda välja sinna, et kõigi õpetajate puhul kehtiks üks töötasu alammäär. Samuti viitas Sapp haridusminister Jaak Aaviksoo püstitatud eesmärgile, et 2015. aastal võiks õpetaja teenida 20 protsenti kõrgemat palka, kui on riigi keskmine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles