Heategevuslik jõululaat tõi puuetega lastele rippkiige

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laadal müüdi esemeid ja küpsetisi, mille olid valmistanud Jaagu kooli ja perekodu töötajad, kuid seal leidus ka kaupa, mille olid laste heaks annetanud ettevõtted ja eraisikud.
Laadal müüdi esemeid ja küpsetisi, mille olid valmistanud Jaagu kooli ja perekodu töötajad, kuid seal leidus ka kaupa, mille olid laste heaks annetanud ettevõtted ja eraisikud. Foto: Elmo Riig / Sakala

Möödunud reedel leidis Jaagu lasteaias-põhikoolis aset heategevuslik jõululaat, millel kogutud raha eest ostetakse puuetega lastele rippkiik.

Jõululaada korraldasid mittetulundusühing Vileri Jaagu lasteaed-põhikool ning sihtasutus Perekodu. Tänavu oli juba viies aasta, kui selline ettevõtmine Jämejalal puuetega laste majas aset leidis.

Jaagu lasteaia-põhikooli direktori Signe Vaabeli sõnul tõid laadale esemeid ja küpsetisi kooli ja perekodu töötajad, lapsevanemad ning Viljandi naisteklubi LC-4 naised. Esemeid, mida lettidel, õnneloosis ja oksjonil müüa, oli korraldajatele annetanud veel mitu ettevõtet ja eraisikut.

«Saatsin laadal osalemise kutse ka kõigile omavalitsustele, kelle lastega on meil lepingud sõlmitud, ja meiega võttis ühendust Puka valla käsitööklubi Pritsumehe Marid,» jutustas Signe Vaabel. «Kaks nende esindajat sõitis Pukast siia asju müüma ja meid toetama. Nad pakkusid käsitööd, keediseid ja muud toidukraami.»

Laada külalisteks olid nii puuetega laste vanemad kui teised huvilised.

«Loomulikult soovisime, et ka meie lastel oleks tore jõulumeeleolu ning võimalus ringi vaadata, perega kohvikus istuda ja muusikat kuulata,» sõnas Signe Vaabel.

Huvilised said osaleda veel töötubades, kus kooti kangast ja valmistati jõuluseadeid.

Signe Vaabeli sõnul koguti heategevuslaadal 950 eurot, mille eest saab osta rippkiige ning veidi rohkemgi lastele vajalikku.

«Rippkiik on vajalik ravi otstarbel: saame seal lastele pakkuda asendit, mida nad ratastoolis võtta ei suuda,» selgitas direktor. «Loomulikult toob see neile ka rõõmu ja vaheldust.»

Vaabel tõdes, et õues olevaid kiikesid ei saa kõik asutuse kasvandikud kasutada, sest tõstukiga nende juurde ei pääse. «Tuppa paigutatud kiiged on kättesaadavad kõigile, sest tänu tõstukile saavad seal kiikuda ka need lapsed, keda töötajad ratastoolist välja tõsta ei jaksa,» selgitas ta.

Varasematel aastatel on heategevuslikul jõululaadal teenitud raha läinud samuti laste õppe- või ravivahendite ostmiseks. Mullu muretseti selle eest kaks suurt pilli, trumm ja ksülofon. Varem on laada tulu eest ostetud lastele mullivann, trenažöör ja muudki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles