Tooni annavad kaks spordiala

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandimaa 2012. aasta parim naissportlane on võrkpallur Anu Ennok.
Viljandimaa 2012. aasta parim naissportlane on võrkpallur Anu Ennok. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandimaa spordiliidu liikmesklubide esindajad valisid esmaspäeval maakonna 2012. aasta parimaks nais­sportlaseks võrkpallur Anu Ennoki ja parimaks meessportlaseks taas sõudja Kaspar Taimsoo.

Viljandimaa tublima noorsportlase tunnustuse pälvisid sõudja Krete Koovit ja jalgrattur Josten Vaidem. Võistkondadest hinnati selgi korral edukaimaks võrkpalliklubi Volle naiskond Viljandi Metall.

Kaspar Taimsoo ja Viljandi Metall said maakonna parima tiitli viiendat aastat järjest, Anu Ennok nimetati Viljandimaa parimaks naissportlaseks ka 2010. aastal.

«See oli väga meeldiv uudis,» ütles Viljandi võrkpallinaiskonnaga nii Eesti meistri- kui karikavõistlused võitnud Anu Ennok, kes sellest sügisest kuulub Soome klubi Oriveden Ponnistus koosseisu.

Parima meessportlase nominentidest ainsana Londoni olümpiamängudel osalenud Kaspar Taimsoo hooaeg kulges suures osas Eesti koondise neljapaadis vormi timmides. Londonis teenitud neljanda koha ja Euroopa meistrivõistluste kulla kõrval on tal aasta säravamate tulemuste seas ette näidata maailmakarikavõistluste avaetapi pronks.

«Loomulikult on mul tunnustuse üle väga hea meel. Oskan seda kindlasti vääriliselt hinnata,» lausus Kaspar Taimsoo. Samas tunnistas ta, et tal poleks midagi selle vastu, kui tunnustust jaguks ka teistele sportlastele. «Viljandimaal on ju tublisid ja häid tegijaid omajagu.»

Viljandimaa spordiliidu juhataja Margit Kurvitsa sõnul oli esmaspäevaks teist korda kokku kutsutud üldkoosolekul esindatud 13 maakonna spordiklubi või ühendust ning kolm olid oma eelistusest teada andnud e-posti teel. Lisaks osales hääletamisel kaks spordiliidu esindajat.

«Ka mullu oli valimas sama suur hulk klubisid,» nentis Kurvits.

Esimene, nädalatagune katse parimaid valida läks luhta, sest toona olid kohal vaid viie klubi esindajad. Arvestades, et Viljandimaa spordiliitu kuulub 45 klubi või ühingut, võib aasta parimate valimisest osavõttu pidada äärmiselt kesiseks.

Viljandimaa aasta tegija tiitli teenis kauaaegne pedagoog ja treener, klubi Staier juht Ants Kuusik. Lõppeva aasta parimaks spordiürituseks valiti rattaklubi korraldusel Viljandi järvel asetleidnud uisunädal ja Mulgi uisumaraton.

Viljandimaa parimaid austatakse 4. jaanuaril Sakala keskuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles