Viljandi sai taas ühe kohviku võrra rikkamaks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fellini kohvikus ei meenuta enam miski väikest alkoholipoodi ja kohtutäituri bürood, mis nendes ruumides varem paiknesid.
Fellini kohvikus ei meenuta enam miski väikest alkoholipoodi ja kohtutäituri bürood, mis nendes ruumides varem paiknesid. Foto: Elmo Riig / Sakala

Laupäeva hommikul tegi Viljandis Vabaduse platsi nurgal uksed lahti Fellini kohvik, mis mahutab korraga kuuskümmend inimest.

Kohvik avati suure peota. Ühel hetkel keerati sinine uks lukust lahti ning sisse võisid astuda kõik, kes möödumas olid.

Soovijad said uudistada valgeid avaraid ruume, moekat baariletti, elegantset mööblit ning saalinurgas seisvat klaverit. Miski ei meenutanud enam väikest alkoholipoodi ja kohtutäituri bürood, mis nendes ruumides varem paiknesid.

Rajamiseks kulus aasta

Osaühingu Fellini Kohvik juht Merit Berzin kinnitas, et on tulemusega rahul. «Sellest saab nüüd aasta, kui selle asjaga alustasin,» meenutas ta laupäeval veidi väsinud, kuid rahuloleval ilmel.

Mullu 29. detsembril võttis Berzin need ruumid Ameerikas elavalt väliseestlaselt rendile. «Pool aastat oli lammutamist ning augustis algas ehitamine,» kirjeldas Berzin, kes tegi kohviku sisekujunduse ise.

Omajagu vaeva nägi omanik ka sobivate töötajate leidmisega, sest soovib pakkuda  ainult head toitu. «Üks kokk on Tallinnast, teine Tartust ja kolmas Rootsist. Kõik nad on noored ja säravate silmadega,» kõneles Merit Berzin.

Köögis tegutseb ka saksa kondiiter Rainer Andreas, kes peab naisega Tallinnas Kadriorus kohvikut Park-Café. «Tema õpetab meie kokki tipptasemel kooke tegema. Ise ta siia ilmselt kauaks ei jää,» selgitas omanik.

Puhtad toiduained

Söögikohta juhib kolm naist: Katrina Karu hoolitseb baari ja saali teenindamise eest, Gea Melin on kohviku perenaine ning Merit Berzin täidab osaühingu juhi ülesandeid. Söögikoht annab tööd kaheksale inimesele.

Omaniku tõdemust mööda on Fellinis hinnad ilmselt veidi kõrgemad kui paljudes teistes Viljandi söögikohtades, kuid see-eest valmistatakse seal toitu ainult naturaalsetest toorainetest.

«Kõik aseained ja pulbrid on meil keelatud. Muna on ikka muna ja või on või,» selgitas ta. «Nii palju kui võimalik, kasutame kohalike talunike toodangut. Üle poole toorainest muretseme toiduvõrgustiku OTT kaudu.»

Sellest, et inimesed uue söögikoha vastu huvi tunnevad, annab tunnistust see, et aasta lõpuni on kohviku tagaruum õhtuti jõulupidudeks broneeritud. Paaril päeval on reserveeritud kogu kohvik.

Aastavahetusel leiab seal aset aga pidu, kus esineb oma bändiga lauljatar Hedvig Hanson.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles