Internetipankade paroolikaartide limiidid vähenevad

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hansapanga paroolikaart
Hansapanga paroolikaart Foto: Peeter Langovits

Klientide kaitsmisele viidates vähendavad pangad 18. mail taas internetipangas korduvkasutusega paroolikaardiga tehtavate maksete päevalimiite 3000 kroonile päevas.


«Muudatuse peamine eesmärk on julgustada inimesi kasutama pangateenuste puhul enda isiku tuvastamiseks ID-kaarti või mobiil-ID-d,» ütles pangaliidu tegevdirektor Katrin Talihärm BNS-ile.

Tänavune aktsioon on jätkuks mullu aset leidnud paroolikasutajate päevaste limiitide alandamisele 5000 kroonile päevas, teatas pangaliit. «Rohkem paroolikasutajate päevaseid limiite vähendada kavas ei ole.»

Muudatus puudutab Swedbanki, SEB, Sampo Panga, Krediidipanga, Parex banka Eesti filiaali ja Tallinna Äripanga kliente.

PIN-kalkulaatorite ja ühekordsete paroolikaartide omanikud saavad jätkata internetipangas oma senise limiidi kasutamist olemasoleva identifitseerimisvahendiga.

Pangaliit soovitab klientidel netipankade külastamiseks ja tehingute tegemiseks kasutada paroolikaardi asemel ID-kaarti või mobiil-ID-d.

ID-kaarti kasutab igapäevaste pangatoimingute tegemiseks enam kui 100.000 pangaklienti Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles