Noored muusikud saavad võistelda

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia ootab noori muusikuid konkursile, mille finaal on 12. aprillil Viljandi pärimusmuusika aidas.

««Muusikatriaadi» osaks olevat noore muusiku konkurssi korraldatakse juba kümnendat korda, varasemad laureaadid on näiteks Jalmar Vabarna, Sandra Sillamaa, Erko Niit, Kaarel Kuusk, Andre Maaker ja teised tuntud muusikud,» rääkis «Muusikatriaadi» projektijuht Hannele Känd.

Tuleb esitada kaks pala: eesti pärimusmuusika seade ja soololugu instrumendil. Lisada võib ka ühe omaloomingulise pala. Demode esitamise tähtaeg on 31. jaanuar. Lugusid saab koos vajaliku lisainfoga üles laadida kultuuriakadeemia veebilehel www.kultuur.ut.ee/muusikatriaad.

Finaal on 12. aprillil. Sinna pääseb tosin eelvoorus osalejat, kelle valib välja kultuuriakadeemia muusikaosakonna töötajate komisjon. Noorte muusikute esitusi hindab viieliikmeline žürii. Varem on selles osalenud näiteks Vello Kuura, Jüri Makarov, Margus Pärtlas, Tiia Teder ja Joosep Sang.

Finalistid selguvad 5. veebruariks. Nemad saavad esineda aprillis toimuval avatud kontserdil Viljandis pärimusmuusika aidas.

Edukamaid ootavad auhinnad.

«Muusikatriaad» on paarikümneaastase ajalooga ettevõtmine, mis iga aasta aprillikuus koondab kolme päeva jooksul endasse mitmepalgelisi muusikasündmusi kontsertidest filmiõhtuteni. Olulisel kohal on selle viimasel päeval korraldatav noorte muusikute konkurss. «Muusikatriaadi» programm selgub järgmise aasta veebruaris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles