Inglipuu alla on kogutud seitsme lapse kingid

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inglipuu alla saab kingitusi tuua 1. jaanuarini.
Inglipuu alla saab kingitusi tuua 1. jaanuarini. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Artikkel ilmus 14. detsembri «Sakala» paberväljaandes.

Kaupluseketi Maxima heategevusprojekt «Inglipuu» tahab sel aastal vahendada jõulukinke 1100-le keerulistes oludes kasvavale lapsele, kellest ligi 40 elavad Viljandimaal.

«Oleme juba kolm aastat omavalitsuste abiga korraldanud «Inglipuu» heategevusprojekti ning paljudes peredes on selle kaudu saadud jõulupakk lastele peaaegu ainus pühadekink,» ütles projekti koordinaator, Maxima Eesti esindaja Ty Lehtmäe.

Tema sõnul on Viljandi Maxima kauplustes üles seatud kaks inglipuud, mõlemal ripub 20 inglit koos lapse nime ja tema kingisooviga. «Inglipuud pandi Viljandis üles 6. detsembril ning praeguseks on annetajate abiga suudetud täita seitsme lapse konkreetne jõulusoov,» rääkis Lehtmäe.

Üle Eesti on täidetud 163 lapse kingisoov. «Projektis osaleb kokku 43 meie kauplust,» lausus koordinaator.

Tema kirjeldust mööda saavad kõik poeskäijad võtta kuuselt ingleid ja teha seal kirjas olevatele lastele ostetud või isemeisterdatud kingitusi. «Kingitused tuleb tuua meie poe kassadesse ning tänutäheks annetuse eest saab meilt väikese tõendi, kus on kirjas: «Olete teinud heateo. Aitäh!»»

Poisid on Maxima esindaja jutu järgi soovinud autosid ja tüdrukud nukke. «Minu üllatuseks on sel aastal väga palju praktilisi rõivasoove, näiteks joped, püksid, villased sokid ja kampsunid. Eelmistel aastatel pole ma näinud, et soojadest jopedest oleks nii palju puudust tuntud,» kõneles Lehtmäe.

Kingitusi saab teha kuni 14-aastastele lastele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles