Jääle minna on eluohtlik

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nädala jooksul on Lõuna-Eestis läbi õhukese jää vajunud vähemalt kaks inimest, kes suudeti päästa. Päästeamet hoiatab kõiki õhukesele ja eluohtlikule jääle minemise eest.

Möödunud reedel vajus Tartus Vanemuise pargi tiigis poiss ühe jalaga läbi õrna jää, tänu abile sai ta tiigist välja enne päästjate saabumist. Pühapäeval kell 10 sai häirekeskus Tartumaalt Ilmatsalust teate, et mees oli kukkunud läbi nõrga jõejää. Enne päästjaid aidati mees veest välja ja sõideti temaga kiirabile vastu.

Detsembri esimesel päeval tõid päästjad päästevahendit kasutades Põlvamaal Janoki järve õhukeselt jäält ära sinna jooksnud koera, kes oli sattunud paanikasse.

Päästeameti teatel on igal aastal inimesi õhukesest jääst läbi vajunud ning õnnetusi juhtub eriti laste ja kalameestega. Päästjad panevad lapsevanematele südamele, et nood selgitaksid lastele õrna jääga seotud ohte. Samuti ei tohi ükskõikseks jääda inimesed, kes näevad õrna jääga veekogu ääres liikuvaid lapsi, sest keelamine võib päästa nende elu või tervise.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles