Kõik noored naasid Tartust medaliga

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venno Austrin (vasakul) oli Tartus peetud juudoturniiril üks kolmest võidukast Viljandi spordikooli õpilasest.
Venno Austrin (vasakul) oli Tartus peetud juudoturniiril üks kolmest võidukast Viljandi spordikooli õpilasest. Foto: Erakogu

Viljandi judokate aasta lõpp on nagu ikka võistlusterohke ning tänavu lisab veelgi pinget vööeksamite tegemine. Mitu Taifu klubi liiget on juba edukalt eksami sooritanud ja nii mõnelgi seisab see ees.

Eelmisel laupäeval sõitsid üheksa Viljandi spordikooli õpilast Tartusse, kus osalesid edukalt klubi Zen jõuluturniiril: kõik nad lõpetasid päeva medaliga.

Kõige kergemas tüdrukute kaalus alla 28 kilo pälvisid meie piigad kaksikvõidu. Anete Ots alistas kõik oma vastased puhtalt ja tema vanem õde Eliise Ots sai teise koha.

Neidude kaalus alla 63 kilo tuli võitjaks Kristel Naelso. Kolmanda võidu teenis Venno Austrin alla 66-kiloste noormeeste võistluskategoorias.

Uuest aastast Eesti koondise peatreeneri Avo Põhjala kutsel Tallinna Audentese spordigümnaasiumis õppima asuv Austrin näitas praeguse juhendaja Viljar Kanneli sõnul head juudot. «Oma finaalivastasel pühkis ta efektselt jalad alt juba kümnendal sekundil,» lausus ta.

Poiste kaalus alla 34 kilo lõpetas päeva hõbedaga Kenner Saar. Samas kaalus teenis pronksi Hendrik Jaak Sepp.

«Hendrikul läks avamatš aia taha. Miinusringis võitles ta tublilt ja võttis sealt maksimumi,» kõneles Viljar Kannel.

Treeneri tunnustuse pälvis ka Kenner Saar. «Ilusat maadlust näidanud poisil jäi võidust vaid veidi vajaka,» nentis ta.

Viljandi neidudest pälvisid hõbemedali Triinu-Liis Sepp kaalus alla 36 kilo ja Regiina Kappet kaalus alla 52 kilo. Noormeestest lõpetas Mait-Eduard Metsar kaalus alla 38 kilo turniiri kolmanda kohaga.

Viljar Kannel tõdes, et tänavune aasta on olnud hea kõigile meie judokatele, ent kõige edukam on siiski olnud Saarepeedi koolipoiss Raido Õnne.

«Raido on võtnud kõik, mis võtta oli. Paljude turniiride võitjana on ta ka Eesti meister ja Austria karikavõitja,» rääkis ta.

Raido Õnne viimane suurem kordaminek oli eelmisel kuul Tartus. Seal peetud väga tugeva tasemega Kaimo Keeraku mälestusturniiril suutis ta samuti esikoha välja võidelda.

«Rahvusvahelises konkurentsis jõudsid vaid mõned eestlased medalini. Raido oli seal oma kaalus vaieldamatu liider,» lausus Viljar Kannel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles