Paistu vald tõstis töötasusid

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paistu vallamaja
Paistu vallamaja Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Märtsis vastu võetud Paistu eelarve on 21,9 miljonit krooni ehk mullusest 20 protsenti väiksem.


Vallavanem Ene Saare sõnutsi tõsteti väikesepalgalistel ehk alla 7000 krooni palka saanud inimestel vallavolikogu otsusega töötasu kaheksa protsenti. «Õpetajate töötasu tõusis seadusest tulenevalt neli protsenti,» lausus Saar.



Suuri investeeringuid Paistus sel aastal ei kavandata. «Meil on peaaegu kõik valla põhiobjektid juba varem korda tehtud,» ütles vallavanem. Ta toonitas, et seejuures pole laenukoormus eriti suur. Tänavu makstakse tagasi 1,4 miljonit krooni.



Ene Saare jutu järgi kulutatakse kõige rohkem haridusele, kuhu läheb eelarvest 50 protsenti ehk 11 miljonit krooni. Lasteaeaiad saavad sellest summast 2 miljonit. Vallavanem rõhutas veel, et lapsed saavad lisaks sellele huvitegevusele, mida pakuvad valla koolid ja rahvamaja, käia Viljandis huvi-, spordi- ja muusikakoolis. «Viljandi linnale maksame oma õpilaste eest huvihariduseks 300 000 ja hariduseks 800 000 krooni.»



Ene Saar ütles, et on avanenud LEADER-programm ning kui valla mittetulundusühingutel õnnestub toetust saada ja nende tegevused on valla arengukavas, toetab omavalitsus neid omaosaluse ehk kümne protsendiga projektide üldmahust. Vallavanem täpsustas, et tavaliselt ongi need projektid, milleks seltsid raha küsivad, arengukavas, sest seda koostades tehakse seltsidega koostööd.



Majanduskulusid on Paistu vald kokku hoidnud 600 000 krooni ehk kolm protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles