Harrastajad püstitasid ainulaadse rekordi

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rerkordsõudmisele osalesid 24 viljandimaalast Piret Mäesaar (tagareas vasakul), Mati Mäestu, Age Koovit, Gina Alver, Ave Pisa, Andres Alver, Helmut Koovit, Ivi Lillepuu, Mart Marandi, Eik Rullingo, Kristiina Vahemaa, Margus Pedak, Raimo Pull. Monika Liinamägi (ees vasakul), Tenno Pihu, Eeri Sild, Salme Ojamets, Virve Neerot, Lnda Meiesaar, Ave Puru. Pildilt on puudu Priidik Vilumaa, Siret Anson, Meret Anson, Tiit Jakstein ja Marika Pukk.
Rerkordsõudmisele osalesid 24 viljandimaalast Piret Mäesaar (tagareas vasakul), Mati Mäestu, Age Koovit, Gina Alver, Ave Pisa, Andres Alver, Helmut Koovit, Ivi Lillepuu, Mart Marandi, Eik Rullingo, Kristiina Vahemaa, Margus Pedak, Raimo Pull. Monika Liinamägi (ees vasakul), Tenno Pihu, Eeri Sild, Salme Ojamets, Virve Neerot, Lnda Meiesaar, Ave Puru. Pildilt on puudu Priidik Vilumaa, Siret Anson, Meret Anson, Tiit Jakstein ja Marika Pukk. Foto: Viljandi sõudeklubi

Täispikkuases artikkel ilmus 12. detsembri «Sakala» paberväljaandes.

24 Viljandi harrastus­sportlast hoidsid ühe ööpäeva töös ergomeetrit ning tõmbasid omalaadse rekordina sellega hulga peale 308,4 sõudekilomeetrit.

Ettevõtmise algatanud Viljandi sõudmistreeneri Raimo Pulli sõnul on sellist sõitu nii üksi kui võistkonnaga korraldatud varemgi, Eestis sai see aga teoks esimest korda.

«Meie ülesanne oli 24 tundi järjest ergomeetrit töös hoida. Läbisõit polnud seekord eesmärk, selle ületamine jääb juba järgmistele üritajatele,» selgitas Pull.

«Meie eesmärk oli tutvustada ergomeetrit kui mõnusat spordivahendit ning propageerida sisesõudmist, millega on võimalik tegelda aasta ringi ja millega saavad hakkama kõik,» kõneles Raimo Pull.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles