Haiglas suureneb tasulise hooldusteenuse osa

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi haigla
Viljandi haigla Foto: Elmo Riig / Sakala

Et Sotsiaalkindlustusamet vähendas tänavu Viljandi haiglale täiskasvanud puuetega inimeste rehabilitatsiooniteenuse eest makstavat summat poole võrra, lisandus haiglas tasulise hooldusteenuse jaoks mõeldud voodikohti.


Hooldusteenust osutatakse haigla hooldusravi- ja sotsiaalhoolekande osakonnas nüüdsest kokku 50 voodikohal.

Viljandi Haigla hooldusravi- ja sotsiaalhoolekande osakonna juhataja Rita Kerdmanni teatel on tasulise hooldusteenuse pakkumise suurenemine seotud täiskasvanud puuetega inimestele mõeldud riiklikult finantseeritava rehabilitatsiooniteenuse mahu väga olulise vähenemisega. "Seetõttu on vabanenud täiendavad voodikohad hooldusteenuse osutamiseks," lisas ta.

Puuetega laste rehabilitatsiooniteenuse maht jääb 2009. aastal sarnaseks 2008. aastaga.

Kerdmanni sõnul on hooldusteenus mõeldud eakatele ja multiprobleemsetele hooldust vajavatele inimestele üle kogu Eesti. "Suudame väikeses mahus teenindada ka dementseid kliente, kelle hooldamine on omastele endile eriti problemaatiline," lisas ta.

Hooldusteenus maksab 270 krooni ööpäevas. See hind sisaldab nii ravimeid kui vajalikke hügieenitarvikuid nagu mähkmed ja põetusvahendid.

"Võimalikud on ka lühikesed hoolduslepingud, näiteks siis, kui inimest ise hooldavad omaksed soovivad puhkuse ajaks ära sõita või ajaks, mil klient ootab kohta hooldekodusse," lisas Kerdmann.

Enne hooldusteenusele tulekut peaks olema võetud perearstilt väljavõte kliendi eelnevast terviseseisundist ning info pidevalt kasutatavate ravimite kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles