Miinijahtija Sakala hakkab kandma Viljandi vappi

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miinijahtija Sakala tahab tihedamalt suhelda ajaloolise Sakalamaa keskuse Viljandiga.
Miinijahtija Sakala tahab tihedamalt suhelda ajaloolise Sakalamaa keskuse Viljandiga. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Viljandi linnapea Kalle Jents ja mereväe ülem mereväekapten Igor Schvede kirjutavad laupäeval kell 11 miinijahtijal Sakala alla koostöölepingule ning laevale kinnitatakse Viljandi vapp.


Miinijahtija Sakala komandör vanemleitnant Ain Pärna põhjendas koostöösoovi valikut Viljandi kasuks sellega, et Viljandi on Sakalamaa keskus. "Viljandi ja Sakala nime vahel võib tõmmata mitmeid paralleele," leidis Pärna. "Näiteks on Viljandis ajalehe "Sakala" toimetus, tegutsevad Sakala meeskoor, Sakala sõjameeste ühing, Kaitseliidu Sakala malev ja kergejõustiku selts Sakala."

Miinijahtija Sakala hakkab kandma Viljandi vappi ja kasutab linna sümbolitega meeneid. Külastatavates sadamates tutvustatakse linna ja levitatakse trükiseid.

Kui laev on avatud sadamas, saavad viljandlased seda külastada. Laeva meeskond lööb kaasa Viljandi kultuuri- ja spordiüritustel. Vastavalt võimalustele toetatakse linna lasteasutusi.

Koostöölepingu sõlmimise tseremoonial kinnitatakse laevale Viljandi vapp ning linnajuhid annavad üle Bonifatiuse gildi keraamikute hansaagsete söögi- ja jooginõude eeskujul valmistatud lauanõude komplekti. Viljandist osalevad tseremoonial linnavalitsuse, meeskoori Sakala, korporatsiooni Sakala ja päevalehe "Sakala" esindajad.

Miinijahtija Sakala on soetatud Suurbritanniast. Esimest korda heisati laeval Eesti mereväe lipp 24. jaanuaril 2008. Sakala meeskonnas on 34 liiget.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles