Aastavahetuse ilutulestikus on palju lahtisi otsi

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui eile teatas Tartu linn, et sealne aastavahetuse ilutulestik kestab seitse minutit ning läheb maksma 1900 eurot, siis Viljandis pole tulevärgi korraldamises veel midagi selget.

Viljandi abilinnapea Rein Triisa sõnul arutati eile ilutulestikuks raha andmist, aga konkreetset  summat ta öelda ei osanud.

Viljandi viimatine aastavahetuse ilutulestik maksis 4320 eurot, millest tuhat eurot tuli linnalt ning ülejäänu saadi 33 Viljandi ettevõttelt ja asutuselt. Tulevärk kestis ligikaudu seitse minutit.

«Kui rääkida suurusjärgust, siis arvan, et linnavalitsus toetab ilutulestikku umbes samas summas, mis eelmiselgi aastal,» lausus Triisa. Tema sõnul on linnas väga head ettevõtted, kellega saab edukalt koostööd teha. «Konkreetsetest summadest räägime siiski alles järgmise nädala lõpul,» lisas ta.

Arnika ilutulestikukeskus on Viljandis tuleetendust pakkunud igal aastal ja nii ka seekord. Ettevõtte juhataja Eduard Tani jutu järgi sõltuvad ilutulestiku kestus ja suurus sellest, kui palju raha ettevõtetelt ja asutustelt saadakse. «Meie oleme valmis tegema igasugust ilutulestikku, ka väikest,» sõnas ta.

Et praegu ei ole teada, kui suur summa rakettide laskmiseks kogutakse, ei osanud Tani ka öelda, millistest osadest tulevärk koosneda võiks. «Muidugi on meil välja kujunenud mingid trendid, mida tahaksime linnarahvale näidata. Sel aastal on meil uued tooted ning just neid me näidata sooviksimegi,» rääkis ta.

Kui mullu lasti maakonna suurim ilutulestik taevasse SEB panga Viljandi kontori ja kaubamaja vahel asuvalt haljasalalt, siis seekord võib koht muutuda. «Me ei ole niiviisi otsustanud ja ka Arnikaga läbi rääkinud, aga võib-olla tuleks ilutulestik teha sel aastal teises kohas — miks mitte raekoja juures,» ütles Triisa ja lisas, et see on siiski tema isiklik arvamus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles