Harrastussõudjad püstitasid ainulaadse tubase rekordi

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäeva pärastlõunal tõmbas sõudebaasis ergomeetrit Ivi Lillepuu. Peale tema osales omapärase rekordi sooritamises veel 23 harrastussportlast.
Laupäeva pärastlõunal tõmbas sõudebaasis ergomeetrit Ivi Lillepuu. Peale tema osales omapärase rekordi sooritamises veel 23 harrastussportlast. Foto: Madis Luik

24 Viljandi harrastus­sportlast hoidsid ühe ööpäeva töös ergomeetrit ning tõmbasid omalaadse rekordina sellega hulga peale 308,4 sõudekilomeetrit.

Ettevõtmise algatanud Viljandi sõudmistreeneri Raimo Pulli sõnul on sellist sõitu nii üksi kui võistkonnaga korraldatud varemgi, Eestis sai see aga teoks esimest korda.

«Meie ülesanne oli 24 tundi järjest ergomeetrit töös hoida. Läbisõit polnud seekord eesmärk, selle ületamine jääb juba järgmistele üritajatele,» selgitas Pull.

Võistkonna moodustamise ehk rekordiüritajate leidmisega ettevõtmise eestvedajatel muret polnud, nad eelistasid harrastajaid, keda on Viljandis tublisti ning tuleb tänu kõnealusele üritusele juurdegi.

«Meie eesmärk oli tutvustada ergomeetrit kui mõnusat spordivahendit ning propageerida sisesõudmist, millega on võimalik tegelda aasta ringi ja millega saavad hakkama kõik,» kõneles Raimo Pull.

Tema ütlemist mööda oli rekordiürituse ajalgi sõudebaasis neid, kes mõne pereliikmega kaasa tulnuna sealsamas kõrval ergomeetriga esimest tutvust tegid.

Sõidule registreerunud 24 Viljandimaa inimesest tegi enamik tunniajalise treeningu ning nagu juba mainitud, polnud neil kohustust läbida kindlat distantsi.

Pull teadis kõnelda, et paar Eesti tegevsõudjat kavandab sellise katsumuse läbi teha üksi. Siinmail aga mõlgutatakse mõtet korraldada samasugune võistkondlik 24-tunnine sõudmise võistlus. «See on idee, mida võib edasi arendada. Vaatame, mis elu toob,» lausus Pull.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles