Majake toob lasteaeda elevust

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Männimäe lasteaia juurde püstitatud majakesse saavad uudistajad piiluda läbi väikeste akende.
Männimäe lasteaia juurde püstitatud majakesse saavad uudistajad piiluda läbi väikeste akende. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi Männimäe lasteaia põngerjad käivad igal hommikul ja õhtul läbi värava lähedal seisva päkapikumaja juurest, uurimaks, mida sealsed elanikud parasjagu teevad.

Laste uudishimul on kindel põhjus: iga natukese aja tagant muudab majakeses elav päkapikupaar asendit ja võtab käsile uue pühadetöö. Kui detsembri algul punamütsi kandjad alles magasid, siis eile uurisid nad juba laste saadetud kirju ja kirjutasid ka ise jõuluteateid.

Paari päeva pärast asuvad päkapikud uuele tööle, aga millisele täpselt, on veel saladus.

Männimäe lasteaia direktori Ene Männiku sõnul pa­kub majake lastele suurt huvi. Esimest korda oli see väljas läinud aasta detsembris ning tänavu hakkasid mudilased juba varakult selle järele küsima.

«Mõtlesime mullu, et tore oleks selline maja siia üles panna. Meie palvel ehitaski  lasteaia kuldsete kätega remondimees Aleksander Sootna selle valmis,» kõneles Ene Männik. Ehitis valmis mujalt üle jäänud lauajuppidest, katusesindlid saadi annetusena.

Majakesse elama pandud tekstiilist päkapikud on valmistanud õpetaja abina töötav Ülle Parm. Tema õmmeldud mehikesed kaunis­tavad ka lasteaia koridore — ripuvad laes ja ronivad seinal.

«Hoiame majakest väljas uue aastani,» lausus lasteaia õppejuhataja Marika Semjonov. «Päkapikud on seal jõuludeni ning selle aja jooksul on nad ametis viie või kuue tegevusega.»

Tööpäeviti võivad majakese akendest sisse piiluda teisedki huvilised, kuid õhtuti pärast kella seitset saabub puhkus, sest siis on lasteaia väravad suletud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles