Ratturid alustasid hooaega tublilt

Madis Luik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi rattaklubi juunior Marko Holtsmann saavutas Tallinna lahtistel kriteeriumisõidu meistrivõistlustel
omaealiste hulgas esikoha. Pilt on tehtud mullu suvel Saaremaa velotuuril.
Viljandi rattaklubi juunior Marko Holtsmann saavutas Tallinna lahtistel kriteeriumisõidu meistrivõistlustel omaealiste hulgas esikoha. Pilt on tehtud mullu suvel Saaremaa velotuuril. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tallinna lahtised jalgratturite kriteeriumisõidu meistrivõistlused andsid Viljandi rattaklubi esindajaile kaks võidukarikat ning hulga teisi ja kolmandaid kohti.


Võidu pälvisid Marko Holtsmann juunioride ehk M-18 võistlusklassis ja Joosep Sankmann noorimate ratturite ehk M-10 arvestuses.



Viljandi rattaklubi treeneri Marek Johansoni sõnul on need võidud ja tulemused küll väärt leheveergudel kajastamist, ent üle tähtsustada pole neid mõtet.



«Head ülevaadet juunioride jõuvahekorrast see võistlus meile ei pakkunud, aga võit on võit. Kes oli kohal, oli kohal. Võistluskogemuse saime igal juhul,» rääkis ta.



Johansoni jutu järgi jäi hulk Eesti juuniore Tallinna võidusõidust eemale äsja Hispaanias lõppenud treeninglaagri tõttu. «Osa neist oli küll juba kodus, aga ei riskinud veel startida.»



Koondisega viibisid laagris ka kolm Viljandi klubi liiget: juuniorid Martti Välk ja Markus Paas ning U-23 klassi kuuluv Mihkel Ronimois. Nemad saabusid koju selle nädala algul.



Marek Johansoni hinnangul on Viljandi rattaklubi liikmed hooajaks valmis.


«Oleme päris korralikult treenida saanud, mis siis et enamik meie noortest harjutas koduste lumehangede vahel,» kõneles ta ning nentis, et võrreldes lõunamaa laagrites käinutega võib ehk veidi tunda anda vähene sõidukilomet­raaž. «Pikaleveninud talv sundis meid kaua rattasõidu asemel suusatama.»



Samas leidis treener, et rattatreeningute vähesus ei ole hooaja edenedes teab kui suur takistus. «Mullu võitis Marko Holtsmann kõigi laagris käinute ees Kuressaare kriteeriumisõidu,» tõi ta näite.



Traditsiooniliselt selgitavad Eesti jalgratturid hooaja esimesed meistrid just kriteeriumisõidus. Võistluste avaetapp on kavas eeloleval nädalavahetusel Kuressaares ning kolmas etapp 2. mail Viljandi linnatänavatel.



Sellest, et Viljandi rattaklubi noored on maanteesõidu hooajaks korralikult valmistunud, annavad kinnitust ka Tallinna kriteeriumisõidu meistrivõistluste head tulemused.



Joosep Sankmann teenis seitsme konkurendi ees esikoha päeva noorimate startijate seas viiekilomeetrisel rajal. Samas arvestuses oli Mait Makejev teine.


Klassi M-12 kümne kilomeetri distantsil saavutas Kristjan Johanson teise koha, samuti tuli teiseks N-12 klassi tütarlaps Reelika Varblane. Klassis N-14 oli kolmas Kärolin Varblane.



Marek Johansoni jutu järgi võttis pealinnas väga hea ilmaga peetud võistlus noortelt maha hooaja esimese võistlusega kaasneva pinge ning võimaldas tiitlivõistluste esimese etapi eel veidi teravust timmida.



Alates 2001. aastast tegutseva Viljandi rattaklubi treeningrühmas harjutab praegu järjepidevalt 25 noort ning nagu kinnitas treener, on kõik rattaspordihuvilised poisid ja tüdrukud oodatud treeningutega liituma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles