Seeniorid näitasid kõrget taset

, spordiveteran
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti kergejõustikuveteranid valisid viljandlanna Hilja Bakhoffi aasta kõige tublimaks naisseenioriks. Tema kollektsioon täienes üheksa tiitlivõistluse medaliga.
Eesti kergejõustikuveteranid valisid viljandlanna Hilja Bakhoffi aasta kõige tublimaks naisseenioriks. Tema kollektsioon täienes üheksa tiitlivõistluse medaliga. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Eesti kergejõustikuveteranide assotsiatsiooni tavapärasel aasta lõpu koosviibimisel pälvisid Viljandimaa sportlased ohtralt tunnustust.

Veteranidest kergejõustiklaste võistlusaasta lõpetamine leidis aset Põltsamaal. Parematele anti pidulikult kätte auhind ning muidugi veedeti seltsis meeldivalt aega ja tehti põgus tagasivaade möödunud aastale.

Veteranidelgi on tavaks saanud valida enda hulgast iga vanuseklassi parim mees ja naine. Kriteeriumiks on eelkõige tiitlivõistlusel saavutatud koht. Viljandimaale toodi tänavu viimaste aastate suurim saak: parim medal saadi koguni neljas vanusegrupis.

Sel aastal olid seenioridele kahed tiitlivõistlused: aprillis maailma sisemeistrivõistlused Soomes ja augustis Euroopa meistrivõistlused Saksamaal.

Kergejõustikuveteranide assotsiatsioon hindas neid silmas pidades ülekaalukalt parimaks naissportlaseks N-85 grupis võistleva viljandlanna Hilja Bakhoffi, kes kogus tiitlivõistlustelt kaheksa kulda ja ühe hõbeda. Lisaks püstitas ta omaealiste maailmarekordi vasaraheites ja raskusheites ning Euroopa rekordi heidete mitmevõistluses.

Hilja Bakhoff valiti ühtlasi Eesti aasta edukaimaks naisveteransportlaseks. Nüüdseks on ta oma vanuseklassi parimaks tunnistatud 19 aastal.

Teist korda pälvis parima tiitli Karksi valla mees Herbert Sepp. M-85 grupis ületas ta Jyväskyläs teiba abil kõrguse 1.40, mis andis talle kuldmedali.

Esimest korda hinnati oma vanuseklassis parimaks viljandlased Voldemar Kangilaski M-65 ja Aivar Hommik M-45 arvestuses. Voldemar Kangilaski osales Euroopa meistrivõistlustel kümnevõistluses, kus ta sai 6651 punktiga hõbeda. Aivar Hommik oli maailma sisemeistrivõistlustel teivashüppes tulemusega 4.00 oma grupis samuti teine.

Varasematel aastatel on Viljandimaalt kolmel korral parimaks valitud Raimo Sarv ja Meinhard Kirm. Päivo Nõmmik on sama tunnustuse pälvinud kahel aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles