Laat tuleb taas aidas

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandi vaba waldorfkool peab heategevuslikku jõululaata suure külaliste arvu tõttu koolimaja asemel taas pärimusmuusika aidas.

«Hea oli eelmisel aastal linnarahvale meie remonditud maja näidata, aga see jäi laadalistele kitsaks,» nentis laada tänavune peakorraldaja, kooli vilistlane ja Tallinna ülikooli tudeng Anne Vahter.

Waldorfkogukonna korraldataval laadal käis eelmisel aastal korraldajate sõnul 300—500 inimest. Kooli sekretär Kadri Veiken pidas võimalikuks, et tänavu tuleb veelgi rohkem inimesi.

Laat algab homme kell 11. Uuendusena on seal eraldi letil õppeasutuse lapsevanemate kirjanduslik-kunstiline looming: müügil on raamatuid ja muusikat Kristiina Ehinilt, Hedvig Hansonilt, Kristi Jõestelt, Andre Maakerilt, Ruslan Trochynskyilt ja teistelt.

Kell 12 esitleb aida keldrikorrusel muinasjututoas oma värsket lasteraamatut «Anna hambad» Epp Petrone ning lapsed saavad proovida kunstnikuametit.

Laada ettevalmistused algasid juba sügisel vanemate ja laste ühiste käsitööõhtutega, kus valmistati müügiks looduslikest materjalidest mänguasju, ehteid ja tarbeesemeid. Kui varem pidid korraldajad kauplejate otsimisega vaeva nägema, siis nüüd otsivad müüjad ise kontakti. Nii pakutaksegi ökokosmeetikat, mett, raamatuid ja käsitööd. Teiste hulgas on väljas Otse Tootjalt Tarbijale võrgustik.

Need, kes soovivad oma sõpradele ja tuttavatele midagi eriti omanäolist ja väärtuslikku kinkida, saavad sümboolse tasu eest osaleda töötubades. Lapsevanemad on küpsetanud kooke ja muud head ning võib kuulata kontserti, kus esinevad waldorfkooli lapsed ja sõbrad.

Laada tulust loodab waldorfkooli pere soetada ksülofoni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles