Algas Eesti parimate sportlaste valimine

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: EOK

Eilsest saavad spordisõbrad internetiaadressil www.eok.ee osaleda Eesti 2012. aasta sportlaste, võistkonna ja treeneri valimisel.


Parimad selgitatakse välja rahvahääletuse, spordiajakirjanike ning spordialaliitude häälte põhjal. Spordisõbrad saavad oma valikuid teha 7. detsembrist Eesti olümpiakomitee koduleheküljel. Hääletamine lõpeb 20. detsembril.

Laureaadid kuulutatakse välja 27. detsembril Nokia kontserdimajas galaõhtul.

Parimate sportlaste valimise ja austamisega tehti Eestis algust 1933. aastal, siis valiti parimaks kaugushüppaja Nikolai Küttis.

1955. aastast on parimate valimine olnud järjepidev katkematu traditsioon, mida on aja jooksul täiustatud. 1967. aastast valitakse eraldi aasta mees- ja naissportlast, 1969. aastast võiskonda ning 1988. aastast ka parimat treenerit.

Mullu pälvisid kõrgemad tunnustused ja Kristjani-nimelised auhinnad ujuja Triin Aljand, kettaheitja Gerd Kanter, Eesti jalgpalli koondmeeskond ning jalgpallitreener Tarmo Rüütli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles