Olümpiaad õpetas Ameerika presidente tundma

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast võidukat olümpiaadi saavad Tanel Peet (vasakult), Martin Tikenberg, Maria Alesma ja Sander Vislapuu viktoriini ettevalmistamiseks kasutatud materjalid nüüd mõneks ajaks kõrvale visata.
Pärast võidukat olümpiaadi saavad Tanel Peet (vasakult), Martin Tikenberg, Maria Alesma ja Sander Vislapuu viktoriini ettevalmistamiseks kasutatud materjalid nüüd mõneks ajaks kõrvale visata. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi maagümnaasiumi õpilased, kes tulid oma võistkonnaga teist aastat viktoriini vormis korraldatud inglise keele olümpiaadi võitjaks, teavad Ameerika presidentidest rääkida palju huvitavat ja isegi veidrat.


«Tõenäoliselt teame Ameerika presidentidest nüüd tunduvalt rohkem kui paljud ameeriklased,» lausus maagümnaasiumi XII-b klassis õppiv Maria Alesma, kes võitis esikoha koos kolme klassivennaga. Need on Tanel Peet, Martin Tikenberg ja Sander Vislapuu.



Sama seltskond võitis maakonna inglise keele olümpiaadi ka mullu, kui tuli vastata Iirimaad puudutavatele küsimustele. Tänavused küsimused käisid Ameerika presidentide kohta.



Maagümnaasiumi inglise keele õpetaja Tiina Saamoti sõnul alustasid noored olümpiaadiks valmistumist varakult.



«Õpilased on mahuka materjali õppimisel ära teinud väga suure töö,» tunnustas õpetaja. Tähelepanuväärne on seegi, et võitnud noored ei õpi mitte inglise keele, vaid hoopis reaalkallakuga klassis.



Abituriendid kinnitasid, et soovisid eelmisel aastal saadud esikohta kaitsta.


Viktoriiniks valmistudes keskendus igaüks neist eri isikutele: Martin Tikenberg uuris esimese üheteistkümne Ameerika presidendi elu ja tegevust, Maria Alesma tegeles järgmise üheteistkümnega, kolmandat satsi uuris Tanel Peet ning viimased üksteist riigijuhti jäid Sander Vislapuule.



Noored said muu hulgas teada palju vähetuntud fakte, millest mõned tunduvad veidradki.



Viktoriini lõpul tuli võistkondadel esitada paari minuti pikkune presidendi kõne, mille ettevalmistamiseks anti neile veerand tundi.



«Arutasime tükk aega, kuidas teistest eristuda,» kõneles Maria Alesma.



«Mõtlesime, et paneme presidendile kõne ajaks turvamehed kaasa, kuid üks võistkond meie ees tegi selle ära,» lisas Tanel Peet.



Noortele meenus juhtum, kus president George W. Bushi visati kõne ajal kingaga.



«Tegime siis nii, et mina lugesin kõnet ja Maria viskas mind selle ajal pinaliga. Turvamehi kehastuvad Sander ja Tanel eemaldasid ta seejärel saalist,» kirjeldas Martin Tikenberg.



Noored tunnistasid, et olümpiaadiks valmistumine aitas neil inglise keele oskust parandada, sest ajalooraamatute ja teatmeteoste sõnavara on tavaõpiku omast sootuks erinev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles