Kohus saatis narkootikumidega äritsejad vangi

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Samal teemal saab lugeda 5. detsembri «Sakala» paberlehest.

Tartu maakohtu Viljandi kohtumajas tunnistati teisipäeval kokkuleppemenetluses viis inimest süüdi suures koguses narkootilise aine ebaseaduslikus käitlemises. Meessüüdistatav tunnistati lisaks süüdi võimuesindaja suhtes vägivalla toimepanemises.


Kristi Koitmäele (35) mõistis kohus kaheaastase vangistuse, kuid koos talle varasema kohtuotsusega mõistetud karistuse ärakandmata osaga peab ta kandma viieaastase vangistuse.

Kätlin Suuderile (28) mõistis kohus kolme aasta ja kaheksa kuu pikkuse vangistuse.

Margus Kaarmale (46) mõistis kohus nelja aasta ja üheksa kuu pikkuse vangistuse, kuid koos talle varasema kohtuotsusega mõistetud karistuse ärakandmata osaga peab ta kandma seitsmeaastase vangistuse.

Julia Sidjakinale (39) mõistis kohus kolme aasta ja üheksa kuu pikkuse vangistuse.

Kristiina Beskrovnajale (25) mõistis kohus üheaastase tingimisi vangistuse kaheaastase katseajaga, mille jooksul peab ta alluma kriminaalhoolduse kontrollnõuetele ega tohi lisakohustusena tarvitada narkootikume. Beskrovnaja on ainus antud kriminaalasja süüdistatav, kel pole varasemat kriminaalkaristust.

Lisaks peavad süüdistatavad hüvitama menetluskulud.

Süüdistuse kohaselt toimetati Tallinnast Viljandisse suures koguses amfetamiini ning amfetamiini ja metamfetamiini seguainet, millest osa anti Viljandis edasi eri isikutele. «Kohtueelses menetluses selgitasid Lõuna prefektuuri narkokuritegude talituse politseiametnikud välja, et narkootilist ainet saadeti pakituna maaliinibussiga. Näiteks saadeti kord amfetamiini, mis oli pakendatud kokku lapse mänguasjaga, teine kord pakituna tualettvee pakendisse,» kommenteeris Lõuna ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokurör Marju Persidskaja.

Kokku on menetluse käigus tõendatudligi 200 grammi amfetamiini ning amfetamiini ja metamfetamiini seguaine ebaseaduslikku käitlemist. Süüdistuse kohaselt on kuriteod toime pandud ajavahemikus eelmise aasta septembrist selle aasta kevadeni.

Eriasjade prokurör Marju Persidskaja sõnul tehti kohtueelse menetluse ajal mitu läbiotsimist nii Tallinnas kui ka Viljandis. Uurimise andmeil käideldi nii puhast narkootilist ainet kui ka amfetamiini ja metamfetamiini seguainet.

Kaks süüdistatavat on vahi all selle aasta 2. märtsist ning üks süüdistatav 12. aprillist. Viiest süüdistatavast neli on varem kriminaalkorras karistatud narkootikumidega seotud süütegude toimepanemise eest.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust viis läbi Lõuna prefektuuri narkokuritegude talitus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles