Eestit esindab Jaak Aaviksoo

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eestit esindab 10. detsembril Norra pealinnas Oslos Euroopa Liidule Nobeli rahupreemia kätteandmise tseremoonial haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo.

«Jaak Aaviksoo osaleb Oslos ühtlasi Euroopa Liidu haridusteemalisel konverentsil, mille korraldaja on Küpros Euroopa Liidu eesistujana,» ütles valitsuse pressiesindaja BNS-ile.

Euroopa Liidu president Herman Van Rompuy kutsus kõiki euroliidu 27 liikmesriiki ja peatselt liituvat Horvaatiat auhinna­tseremooniale oma esindajat saatma. Lätist osaleb seal peaminister Valdis Dom­brovskis ja Leedust president Dalia Grybauskaitė.

Ametlikult võtavad rahupreemia vastu Van Rompuy, Euroopa Komisjoni president José Manuel Barroso ja Euroopa Parlamendi president Martin Schulz.

Nobeli komitee otsustas oktoobris anda tänavuse rahupreemia Euroopa Liidule, mis on toonud mandrile enam kui pool sajandit kestnud rahu. Otsus pälvis nii kiitust kui ka teravaid pilkeid. Tänavuse auhinna suurus on umbes 930 000 eurot.

Euroopa Liit annetab Nobeli rahupreemiaga saadud ligi miljon eurot lastele, kes on sõdades ja konfliktides kannatada saanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles