Mälestusvõistlustel tegid tegusid noored

, maadlusklubi Tulevik president
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevin Ervald (punases) alistas turniiri finaalis treeningukaaslase Rainer Rüütli (sinises).
Kevin Ervald (punases) alistas turniiri finaalis treeningukaaslase Rainer Rüütli (sinises). Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandis esimese eestlasest olümpiamedalivõitja Martin Kleini mälestuseks peetud vabamaadlusturniiril andsid oma innuka osavõtuga tooni lätlased. Auhinnajagamiselt said aga matti võtta ka kohalikud sportlased.

Laupäeval Viljandi spordihoones teokssaanud traditsiooniline turniir oli tänavu tavapärasest pidulikum: Tarvastu vallast pärit sangarile pühendatud mõõduvõtt korraldati 50. korda ja ühtlasi möödus tema hõbemedalivõidust Stockholmi olümpiamängudel 100 aastat.

Seekordne turniir tõi kokku 117 maadlejat, kellest 67 olid lätlased.

Läti treeneri Janis Indarsi sõnul on Viljandisse alati tore võistlema tulla, sest siin on korraldus hea ja bussisõit ei nõua ka ülemäära aega.

Indars nentis, et Eestis võistlemisel on veel üks positiivne külg: siin on professionaalsed kohtunikud. «Meie kodustel mõõduvõttudel tuleb võrdsete vastaste puhul sageli ette erapoolikuid otsuseid.»

Oodatust veidi osavõtjavaesemaks kujunes laupäeval täiskasvanute mõõduvõtt. Üks põhjusi on kindlasti see, et aasta lõpul on paljudel klubidel tekkinud rahalisi raskusi.

Ainsa Tuleviku klubi esindajana teenis esikoha Meelis Sillat, kes seekord katsus jõudu raskekaalus. Paraku astus talle konkurendina vastu üksnes nooruke lätlane Uldis Erts. Sillati dikteerimisel kulgenud matš lõppes lätlase kiire seljatamisega.

Juba harjumuspäraselt domineerisid noorte võistluskaalus alla 42 kilo Viljandi spordikooli õpilased.

Kevin Ervald alustas seljavõiduga lätlase Arturs Zvirbulise üle ja võitis teises ringis ülekaalukalt, 14:0 lätlast Toms Plucsist. Nagu paljudel varasematelgi turniiridel läks ta finaalis kokku klubikaaslase Rainer Rüütliga, kes oli sinna jõudnud samuti ühe seljavõidu ja ühe ülekaaluka punktivõiduga. Finaal andis 5:1 võidu Kevin Ervaldile. Pronksi võttis kohalik maadleja Villem Jamnes.

Treener Rain Aleksandrov kiitis kõiki kolme poissi ning tõstis esile Kevin Ervaldi südikust. «Soovitasin Kevinil mitte võistelda, sest hommikul oli tal kerge palavik, aga ta polnud nõus loobuma,» kõneles ta.

Turniiri kõige kergemate maadlejate mõõduvõtul saatis mehetegusid korda viljandlane Richard Käosaar. Kaalus alla 26 kilo sai ta jagu kahest Põltsamaa maadlejast: seljatas Sander Helmeranna ja alistas 13:0 Egert Asti.

Kullaheitluses oli Käosaare vastane suhteliselt kogenud Läti noormees Andris Apstis. Temale meie poiss veel väärilist vastupanu osutada ei suutnud, mistõttu tuli leppida teise koha auhinnaga.

Sama tubli saavutusega sai hakkama Kaimar Asu kaalus alla 38 kilo. Tema pidi finaalis alla vanduma Läti poisile Osmans Dzaseževsile. Enne seda oli ta näidanud tõelist meisterlikkust, seljatades kolm vastast.

Lisaks eespool nimetatud Viljandimaa vabamaadlejatele saavutasid mälestusvõistlustel auhinnalise koha veel Kaimar Tamm (kaalus alla 29 kilo), Kevin Suur (35 kilo) ja Martin Kõva (50 kilo). Georgi Jasnov (66 kilo) oli neljas ja Guido Välja (55 kilo) viies.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles