Tarvastu valla Peegi-Kuressaare talu pererahvas hakkas möödunud nädalal kasvuhoonetesse varajast kartulit panema.
Talunik paneb kartuli maha
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eilseks olid neljas suures kasvuhoones mugulad mullapõue pistetud, üks kasvuhoone ootab veel istutajaid.
Peremees Endel Peek on Viljandi turul üks esimesi värske kodumaise kartuli müüjaid.
«10. juuni paiku tahaks ka tänavu värske kartuliga turule minna,» lausus ta.
Peegi-Kuressaare talu alustab enamasti ühe esimesena maakonnas põlluharimist, kuid homsel künnipäeval peremehel sinna asja veel pole. «Minu põldudele traktoriga veel ei pääse,» nentis Peek.
Talu katmikaladel kasvatatakse paljusid eksootilisi vilju, näiteks kabatšokki, baklažaani, paprikat, pipart, melonit ja arbuusi.