Press valis sõbra ja vaenlase

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti ajalehtede liit (EALL) kuulutas eile Tallinnas asetleidnud tseremoonial aasta pressisõbraks riigiprokurör Heili Sepa ja pressivaenlaseks Reformierakonda kuuluva justiitsministri Kristen Michali.

Riigiprokurör Heili Sepp juhtis Reformierakonna rahastamise kriminaalmenetlust, et selgitada välja, kas vastavad tõele erakonda kuulunud Silver Meikari väited teadmata päritoluga raha toomisest partei kassasse. Justiitsminister Kristen Michal oli kriminaalmenetluses üks kahtlustatavaid.

Heili Sepp sai pressisõbra tiitli selle eest, et ta julges võtta vastutuse ning välja öelda seisukoha talle ametialaselt ebamugavas olukorras. Kristen Michali valis ajalehtede liit pressivaenlaseks seetõttu, et ta püüdis skandaali pisendada, kasutades oma võimupositsiooni, ning oli mõnda aega pressile kättesaamatu.

Pressisõbra ja -vaenlase valisid EALL-i liikmeslehtede peatoimetajad ja väljaandjad. Peatoimetajad tegid seda tänavu 19. korda.

Pressisõber saab auhinnaks nimelise ruupori, mis valmib Kuldgraali metallikunstnike käsitööna.

Mullu valis EALL pressisõbraks kohtunik Helve Särgava ning pressivaenlaseks suusaliidu. Tunamullu sai pressisõbraks endine õiguskantsler Allar Jõks ning pressivaenlaseks president Toomas Hendrik Ilves.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles