Suusarajad kutsuvad talve nautima

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Suusatamissõpradel on põhjust rõõmustada, sest mahasadanud lumi on võimaldanud rajameistritel maakonna eri paigus kinni sõtkuda kümneid kilomeetreid suusaradu.

Viljandis on spordikeskuse mehed klassikajälje sisse ajanud järveäärsele terviserajale ja Valuoja orgu. Rajameister Raivo Reinoki hinnangul on selle kvaliteet praegu siiski ebaühtlane.

«Ümber järve saab nüüd sõita. Murekoht on aga Viiratsi pool põllu peal, kus maapind lume all on pehme. Seal tasub ettevaatlik olla,» rääkis ta.

Reinok ei soovitanud terviserajale veel väga heade suuskadega minna, sest lagedatel lõikudel on lund vähevõitu ja rajal võib olla suusapõhja kriipivaid kivikesi.

Eile käis Reinok suure rajatraktoriga Valuoja orus ning hindas sealset olukorda heaks. «Vesi on ühe silla ära lükanud, sestap ei ole seal võimalik suurt ringi teha, aga mööda kaht rada saab korralikult sõita.»

Maakonna suurimas suusakeskuses Holstre-Pollis on sisse aetud kõik rajad ning enamikul neist oli eilseks olemas ka klassikajälg.

«Rajad on heas seisus, vaid mõnes üksikus kohas kipub vesi veel teele,» lausus keskuse tehnikajuht Tiit Tammemäe.

Tema sõnul põlevad alates eilsest keskuse 2,5-kilomeetrisel rajal kella 20-ni ka laternad. «Valgustus töötab iga päev, välja arvatud pühapäeval,» täpsustas Tammemäe.

Valgustatud rada on Viljandimaal näiteks veel Tääksi suusakeskuses. Seal põlevad lambid iga päeva kella 22-ni.

Keskuse juhi Toomas Aavasalu jutu järgi saab seal tänu rajameister Margus Mikkori entusiastlikule tööle suusatada juba laupäevast alates.

Eilsest on rajavalgustus sisse lülitatud ka Abja-Paluojal. Gümnaasiumi staadionilt algaval rajal saab tulede valgel suusatada iga päev kella 21-ni. Sealne rajameister Riho Ots nentis, et klassikajälge praegu küll veel pole, ent vabas tehnikas saab juba sõita ning seda võimalust on kohalikud ka agaralt kasutama asunud.

Karksi rattaklubi eestvedamisel on suusaraja põhi kinni sõidetud Karksi-Nuias. Seal on valgustatud gümnaasiumi staadioni juures kulgev lõik, ent sõita saab ka Sokaorus. Andi Sõmmeri sõnul pole nendel radadel veel saanud klassikajälge sisse lõigata, ent seda tehakse nii pea, kui see võimalus tekib.

Sõmmer lisas, et peagi saab tehisvalguse ka Sokaorus looklev rajaosa. «Selle kasutuselevõtmine seisab praegu kooskõlastuste ja dokumentide vormistamise taga.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles