Kingi muuseumile päev oma elust!

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Eesti Rahva Muuseum, kes saab 14. aprillil 100-aastaseks, kutsub inimesi sel päeval jäädvustama oma elu.


Kuidas möödus teie elus 14. aprill 2009. aastal? Millised olid teie selle päeva tööd ja toimetamised, mõtted ja elamused? Kas see päev läks teil korda? Kas see oli tavaline või ebatavaline päev?

Oma päeva jäädvustamisest võib 15. aprillist 1. juunini saata nii lugusid, fotosid, kollaaže kui filme. Kirjeldus võib sisaldada kogu päeva ülevaadet või kõige olulisemaid detaile päevast. Mida põhjalikum ja emotsionaalsem on kirjeldus, seda väärtuslikum on materjal muuseumile. Teie lood leiavad koha järgmisteks sajanditeks muuseumi arhiivis ning valitud lood uus hoones püsinäitusel.

Eesti Rahva Muuseum on ellu kutsutud sada aastat tagasi selleks, et meil oleks üks koht, kus on hoiul Eesti kultuurivara: esemed, tekstid, fotod ja filmid. Kõik need aitavad kirjeldada ja mäletada Eestimaal elavaid ja elanud inimesi, nende igapäevast elu ja pidupäevi.

15. aprillil kutsutakse kõiki huvilisi muuseumi, et tähistada koos juubelit. Avatud on mälukeskus, kus inimeste päeva kirjeldusi vastu võetakse. Aset leiavad kontserdid, ekskursioonid, loengud ja esitlused, avatud on kõik muuseumihooned ja eelregistreerimisel on võimalik tutvuda kogude ja hoidlatega.

Vaata tingimusi www.erm.ee/kingipaev

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles