Uus konkurent pole senist liidrit muretsema pannud

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahva Raamat konkurentsi ei tunne. Apollo on nõus seda pakkuma.
Rahva Raamat konkurentsi ei tunne. Apollo on nõus seda pakkuma. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Varem Viljandi suurima raamatupoe staatust nautinud Rahva Raamatu esindaja ütles, et Uku keskuses avatud Apollo kauplus pole seni neile suurt konkurentsi pakkunud.

«Arvasime küll, et konkurents tekib, aga me töötame praegu täpselt samas rütmis, nagu meil planeeritud oli, ning inimesed ostavad meilt sama palju kui tavaliselt,» ütles Rahva Raamatu turundusjuht Anu Vagenstein.

Tema sõnul on suur roll ka harjumusel, sest Rahva Raamat on Viljandis olnud kuus aastat ning inimesed on selle aja jooksul poe omaks võtnud.

«Muidugi ei ole meil ukse ees parkimiskohti, aga ümberringi neid leidub. Meie juurde peab küll ekstra tulema, aga jalavaev tasub end kindlasti ära,» rääkis Vagen­stein.

Pood meelitab kliente enda juurde suure valiku ja sooduspakkumistega ning ostjatele pakutakse ka kohvi.

Aastakümneid on raamatupood tegutsenud Lossi tänaval ning müüja Maie Juhkami jutu järgi oli see varem Viljandi esindusraamatupood. «Kui tuli Rahva Raamat, hakkasid inimesed ka seal käima,» kõneles Juhkam. «Meile tullakse harvemini ka sellepärast, et pood asub kohas, kus rahvast käib vähe. Inimesed on kogunenud ostukeskuste juurde, kus on ka parklad, sest tahavad autouksest kohe poodi astuda.»

Aastatega on Juhkami sõnul ka poe müügisuund muutunud. Kui varem moodustasid väga suure osa raamatud, siis nüüd võtavad poole ruumist enda alla kantseleitarbed. Et teistega sammu pidada, tehakse soodustusi ning tellitakse raamatuid, mida inimesed soovivad. «Meil on suur ruumipuudus, nii et me raamatute paigutust eriti muuta ei saa, aga uusi raamatuid tõstame ikka ettepoole.»

Juhkami sõnul on Viljandis väikese linna kohta raamatupoode palju, aga konkurents peab olema.

Apollo müügi- ja turundusjuht Eha Pank rääkis, et Uku keskuses avatud kaupluse ja selle müügitulemustega ollakse väga rahul. «Uku keskus on parim koht, kus Viljandis olla. Apollole on kaupluse asukoht alati tähtis, seetõttu oleme ainult tugevates keskustes ja headel müügipindadel,» ütles ta.

Apollo suurimad eelised konkurent Rahva Raamatu ees on Panga ütlemist mööda see, et Apollos müüakse hulgaliselt blu-ray ning 3D blu-ray filme. «Apollo tõi Viljandisse ka digimängud, mis noortele kindlasti väga meeldivad,» lisas ta.

See, et linnas on mitu raamatupoodi, annab Panga sõnul viljandlastele valikuvõimalusi. «Üldiselt on konkurents ju alati postiivne ehk see sunnib konkurente rohkem pingutama,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles