Maksuametit hakkab kütma päike

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandis olev maksuametnike maja on esimene, millele RKAS päikesepaneelid paneb.
Viljandis olev maksuametnike maja on esimene, millele RKAS päikesepaneelid paneb. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Jaapani suurkontsernile müüdud saastekvootide raha eest pannakse Viljandi kesklinnas asuvale maksuameti majale päikesepaneelid, et elektriküttel hoone igakuiseid arveid vähendada.

Eile jagas valitsus laiali saastekvootide müügist saadud raha ning seda jagus 24 hoonele. Viljandimaalt ainsana sai raha Viljandi Lossi tänava äärne maksu- ja tolliameti maja, mis juba mõnda aega on ametlikult kuulunud Riigi Kinnisvara aktsiaseltsile (RKAS). Summa suurust ei avaldata.

RKAS-i kommunikatsioonijuhi Madis Idnurme sõnul on maksuameti hoones kavas korrastada ventilatsioonisüsteem ja panna katusele päikesepaneelid. Et kogu kolmekorruseline maja on 1998. aasta kapitaalremondi järel seatud elekterküttele, loodetakse päikese abiga elektriarved edaspidi väiksemaks saada. RKAS pole seni teinud arvutusi, kui palju energiast peaks edaspidi tulema elektrijaamast ja kui palju päikesepaneelidest.

Maksuameti Viljandi osakonna tööd juhtiv Valdur Kilk ütles, et on ventilatsiooni parandamise vajadusest rääkinud juba aastaid. Päikesepaneelide tulek oli talle aga üllatuseks. «Sellest pole seni midagi räägitud,» lausus Kilk. Ideed pidas ta siiski mõistlikuks.

Maja on juhataja sõnul töötajatega mõistlikul määral täidetud ja tühje töökohti seal pole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles