Kriminaalasi rändas rumeenlaste kätte

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühapäeval Viiratsi vallast avariilise auto kõrvalt leitud surnud mees oli Rumeenia kodanik.
Pühapäeval Viiratsi vallast avariilise auto kõrvalt leitud surnud mees oli Rumeenia kodanik. Foto: Politsei foto

Eesti politseinikud andsid läinud suvel Viiratsi vallas inimelu nõudnud liiklusõnnetuse uurimise üle oma Rumeenia kolleegidele.

29. juulil leidsid möödujad Laidu tee ristmiku juurest kraavist Suurbritannia numbrimärgiga sõiduauto Škoda, mille lähedal lebas tundmatu mehe surnukeha. Mõni aeg hiljem selgus, et tegemist oli 1977. aastal sündinud Rumeenia kodanikuga.

Nüüdseks on politseinikud kogunud tõendeid, mis viitavad, et surma saanud inimene ei olnud õnnetuse hetkel roolis. Samuti on tuvastatud autojuhtimises kahtlustatava isiku nimi — temagi on Rumeenia kodanik — ning veendutud, et ta lahkus varsti pärast juhtunut Eestist. Seepärast andsid siinsed õiguskaitseorganid kriminaalasja menetlemise üle Rumeenia kolleegidele.

Eestis algatatud uurimine tugines karistusseadustiku paragrahvile, mis käsitleb liiklusnõuete rikkumist, kui sellega on ettevaatamatusest tekitatud inimesele raske tervisekahjustus või põhjustatud surm.

Seni pole täit kindlust, mis asjus rumeenlased suvisel Viljandimaal toimetasid. Õnnetuse järel oletas mitu «Sakalaga» rääkinud viljandlast, et mehed võisid kuuluda seltskonda, kes oli õnnetusele eelnenud nädalatel siin ringi liikunud ning majaomanikele odavat asfalti pakkunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles