Minister kinnitas politseinike ja päästjate palgatõusu

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Siseminister on sel nädalal kinnitanud, et järgmisel aastal kerkib nii politseinike kui päästjate palk ning suuremat töötasu tõusu võivad oodata need, kelle palgad on kõige madalamad.

5500 töötajaga politsei- ja piirivalveametis tõuseb kõige madalamal palgaastmel töötavate ametnike palk pisut alla kümne protsendi. Neid töötajaid on üle poole ehk ligi 3000. Ameti juhtkonda kuuluvate inimeste tasu ei tõuse.

Politseinikud saavad seitse miljonit eurot

Siseministeerium näeb politsei- ja piirivalveametile (PPA) täiendavaks palgarahaks ette ligi seitse miljonit eurot.

Siseminister Ken-Marti Vaheri kinnitusel on järgmisel aastal esmatähtis väärtustada turvalisust tagavaid inimesi ja tõsta nende palka.

«Nii ootab suurem töötasu patrull- ja piirkonnapolitseinikke, liikluspolitseinikke, piirivalvepatrulle, kriminaalmenetlejaid ja eriüksusi,» selgitas Vaher. Näiteks neil piirkonnapolitseinikel, kes teenivad vähem, kui on Eesti keskmine palk ehk 885 eurot, tõuseb töötasu vähemalt seitse protsenti.

«Pärast majanduskriisi algust on meil võimalik siseministeeriumi valitsemisalas sellises mahus personalifondi suurendada esimest korda,» ütles minister. «Selleks eraldame personalieelarvesse lisaks 6 781 919 eurot.»

Päästjate palgatõusuks kulub 2,45 miljonit eurot

Päästeametile näeb ministeerium uueks aastaks lisapalgaraha ette 2,45 miljonit eurot. See võimaldab tõsta kõikide päästjate palka vähemalt viis protsenti.

Siseminister andis teada, et eelkõige tõstetakse palka madalamate astmete töötajatel, kes tööülesandeid täites seavad end iga päev ohtu ja riskivad eluga.

Palgatõus puudutab 1352 päästjat. Palk tõuseb ka kõigil teistel kõrgendatud riskiga ametikohtadel ehk meeskonnavanematel, rühmapealikel ja operatiivkorrapidajatel, kellel on tulekahjudel ja muudel õnnetustel väga vastutusrikas ning keerukas töö. Selliseid ametikohti on 425. Päästeametis töötab 2382 inimest.

Politsei- ja piirivalveameti palgafond on uuel aastal 95 miljonit eurot, päästeametil kulub töötasude maksmiseks 33,5 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles