Metsaomanikud ja kütid pidasid ühisjahti

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seekordsel jahil kütiti vaid üks põdravasikas, kuid läbi kütiliini nähti sörkimas sokku, kitse ja ilvest.
Seekordsel jahil kütiti vaid üks põdravasikas, kuid läbi kütiliini nähti sörkimas sokku, kitse ja ilvest. Foto: Erakogu

Üle-eelmisel nädalavahetusel said Saarepeedi kandis kokku Viljandimaa jahimehed ja metsaomanikud. Kuigi nagu kord ja kohus sätiti kütid liinile ja ajajad käisid metsa kammimas, oli jahist tähtsam soov omavahel aru pidada.

«Kokkusaamise initsiatiiv tuli metsameestelt ehk osaühingu Helcomer Viljandi täiendushariduskooli ja tulundusühistu Sakala Metsaühistu eestvedajalt Olavi Udamilt,» ütles Viljandimaa jahimeeste liidu juhatuse esimees Mart Tasane. Tema sõnul on info põllumeeste, metsameeste ja jahimeeste vahel liikunud nigelalt ja suhtlemist tahetakse parandada.

Jahi vaheajal aeti lõkke juures juttu ning Eesti jahimeeste seltsi tegevjuht Tõnis Korts kõneles muu hulgas uuest jahiseadusest.

Mart Tasane rääkis, et andmekaitse seaduse tõttu ei ole jahimeestel võimalik maaomanikke üles leida. «Me peame omavahel rohkem suhtlema,» nentis ta.

Kodulehel vjl.ee on kirjas, kuidas Viljandimaa jahimeeste seltsid territooriumil jaotuvad, ning saadaval kontaktandmed.

«Viljandimaal on palju maaomanikke, kellele on hästi oluline teada, kes nende territooriumil jahti peavad. Nüüd on võimalik see hõlpsalt selgeks teha,» kõneles Tasane. «Loodetavasti tulevikus ei arvata enam, et jahimees on nagu sissisõdalane, kes istub oma nurgas, ning keegi ei tea, mida ta teeb,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles