Raamatukogus leiab aset ettekavatsetud tapmine

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Homme kolm tundi enne südaööd algab Viljandi linnaraamatukogus mõrvamüsteerium.

«Mõned asjad juhtuvad spontaanselt,» lausus raamatukogu huvijuhi kohustusi täitev Vilja Volmer, kes astub üles mõrva tellijana.

Inimestel ei tasu siiski muretseda, sest tegemist on mänguga. Näitlejad peidavad end tavainimeste sekka ning õhtu edenedes toimub mõrv. Kõigil osalejatel tekib võimalus küsitleda kahtlusaluseid, uurida pool tundi sündmuspaika, käia surnukuuris ja laboris. Mõrvarit võib otsida nii paaris kui üksinda.

Inimesed saavad võimaluse liigutada halle ajurakke ning otsida vastust kolmele tähtsale küsimusele: kes tappis, miks tappis ja kuidas tappis? Võitjaks osutub see, kes oskab neile küsimustele kõige kiiremini anda õige vastuse. Auhinnaks on raamat või kinkekaart.

Mõrvamüsteeriumi korraldatakse raamatukogus kolmandat korda. «See idee tekkis raamaturiiulite vahel jalutades ja detektiivromaane nähes,» rääkis Volmer.

Uurijaks saavad kõik, kes on vähemalt 16-aastased ning endast raamatukogu huvijuhile aadressil viljavolmer@gmail.com teada andnud. Registreerimisega ei tasu kaua viivitada, sest kohtade arv on piiratud. Huvilised peaksid arvestama vähemasti kahe tunniga.

Eelmise aasta mõrvamüsteeriumil osalejad said kutse rikka ärimehe sünnipäevale. Pidu oli nagu pidu ikka, joodi šampuseks tituleeritud limonaadi ja tantsiti. Oleng sai aga teise ilmingu, kui leiti  üks noahaavadega ja üks üledoosi saanud ohver.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles