Vanal kalmistul võeti maha 40 puud

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haiged puud, mis Viljandi Vanal kalmistul maha võeti, avastati iga-aastase ülevaatuse käigus.
Haiged puud, mis Viljandi Vanal kalmistul maha võeti, avastati iga-aastase ülevaatuse käigus. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Viljandi Vanal kalmistul tuli korraga langetada tavatult palju haigeid puid, sest need kujutasid endast ümbruskonnale suurt ohtu.

Viljandi linnavalitsuse majandusameti juhataja Reevo Maidla rääkis, et töö läks maksma pisut alla 6000 euro ning viimastel aastatel pole kalmistul teist nii ulatuslikku raiet tehtud. Maha võeti tema sõnul umbes 40 väetiks jäänud puud, tavaliselt piirdutakse aastas paariga.

«Tänavune ülevaatus näitas, et oleme sellega pisut jänni ja ajale jalgu jäänud ning neid puid, mis enne torme maha tuleks võtta, on päris palju,» selgitas Maidla. Ettevõtmiseks vajalik raha saadi linna reservfondist.

Majandusameti juhile meenusid tänavu kevadest kaks juhtumit, kus nõrgaks jäänud tüvi looduse meelevallas järele andis ning kalmudele prantsatas. «Selline oht on haigete puude puhul täiesti reaalne,» tõdes ta.

Et kalmistul on kõnealust tööd teha keeruline, on see ka kallis. «Tavaline langetamine ei tule seal kõne allagi,» ütles Maidla. «Tuleb üles ronida ja puu järk-järgult maha võtta.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles