Linnapea viis Viljandit aidanud mehele tänukirja

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2009. aastal sai Olev Seppo Viljandi linnalt tunnustuse selle eest, et annetas oma säästud linnale. Nüüd on seda raha kasutatud vaesuses elavate laste toetamiseks.
2009. aastal sai Olev Seppo Viljandi linnalt tunnustuse selle eest, et annetas oma säästud linnale. Nüüd on seda raha kasutatud vaesuses elavate laste toetamiseks. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Viljandi linnapea Loit Kivistik viis esmaspäevasel kodanikupäeval linnavalitsuse tänukirja pensionär Olev Seppole, kes on aastaid vabatahtlikult Toome tänava kalmistut korrastanud ja linnale oma säästud annetanud.

Kivistiku sõnul on Seppo eeskujuks kõigile viljandlastele. «Olev on inimene, kes märkab, ei ole omakasu peal väljas ning on valmis oma kätega toimetama ja abivajajaid aitama. Selliseid inimesi peab linn tunnustama ja meeles pidama,» ütles linnapea.

Aastaid linnavalitsuse sotsiaalametis töötanud toetuste spetsialist Mare Kallakas on Olev Seppo kohta kuulnud ainult head. «Seppo käis iga päev Toome tänava kalmistul riisumas, oksi ja prügi koristamas, sest talle meeldis võõraste inimestega kohtuda ja teha vabatahtlikult midagi kasulikku, selle asemel et istuda üksi kodus,» rääkis Kallakas.

2009. aastal annetas Seppo oma kogutud säästud Viljandi linnale, et aidata neid, kes ei tule endaga ise toime. Tema annetusest loodi sotsiaalametisse toetuste andmiseks Seppo fond, kust jagati sotsiaalkomisjoni ettepanekutel kahe aasta jooksul raha vaesuses elavatele kodanikele. «Tema annetusest aitasime paljusid lapsi. Näiteks said prillid need, kes ei olnud neid ise võimelised ostma,» lisas Kallakas.

Septembris kinkis Seppo linnale oma Reinu tee ühetoalise korteri ja soovis, et sellest kaetaks tema hoolekande kulud. Nüüd veedabki ta päevi sihtasutuses Viljandimaa Hoolekandekeskus.

Linnavalitsuse sotsiaalameti eestkoste ja hoolduse spetsialist Kati Puidet kirjeldas Olev Seppot kui sõbralikku, abivalmis, aktiivset ja hea jutuga vanahärrat. «Ta avaldas ise soovi minna hoolekandekeskusesse ning on sealse eluga väga rahul. Talle meeldib oma kolmanda korruse tuba ning ta on kiiresti sõbrunenud teiste hoolealustega.»

Olev Seppo on sündinud Lääne-Virumaal Simuna lähedal ning elanud Viljandis 1960. aastast. Oma sõnul käis ta tööl ajani, mil pensionärid ei tohtinud enam töötada. Aastaid tagasi istutas Seppo linna lähedale jäätmaale 1500 kalmistul kasvama hakanud ja hooldustöödele ette jäänud istikut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles