Verevõtjad jõudsid Viljandisse

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Eile oli Viljandis esimene doonoripäev pärast rohkem kui aastapikkust hepatiidipuhangust tingitud pausi. Sakala keskuses saab verd anda veel täna ning Viljandi haiglas homme.

«Ikka kiiremini oleks võinud need doonoripäevad tulla,» sõnas Kalli Hendrikson, kes on verd loovutanud umbes kolmkümmend korda. Ka ülejäänud kümmekond järjekorras seisjat kinnitasid, et olid doonoripäevi juba ammu oodanud.

«Üldiselt läheb päris hästi. Kartsime, et korraga tuleb rohkem vereloovutajaid, aga seda pole,» tähendas Tartu ülikooli kliinikumi verekeskuse arst Ülle Kuusik. «Natuke tuleb neil siin rivis oodata, aga üldiselt tundub, et väga pikka järjekorda ei teki.»

Tund pärast doonoripäeva algust oli verd saanud loovutada paarkümmend inimest ja Sakala keskuse fuajeesse tuli soovijaid üha juurde. Nad võtsid laualt andmelehe, täitsid selle ja astusid järjekorda. Seal käis arst neilt küsimas, ega neil ole olnud kokkupuudet hepatiidiga. Küsimus kollatõve kohta ootas doonoreid ka vereproovilaua taga. Pärast seda võis heita ühele neljast lamamistoolist ja loovutada verd, et päästa kellegi elu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles