Kunstiteos pääses müüri tagant

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Monika Rauba kinnitust mööda pannakse kabelile kevadel ka aknad. Huvilised saavad väärtuslikku pronksbüsti vaadata läbi sepisukse, mida kavandades on eeskujuks võetud kabeli piirdeaia kujundusmotiivid.
Monika Rauba kinnitust mööda pannakse kabelile kevadel ka aknad. Huvilised saavad väärtuslikku pronksbüsti vaadata läbi sepisukse, mida kavandades on eeskujuks võetud kabeli piirdeaia kujundusmotiivid. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Aastakümneid suletuna seisnud Palitseri kabelil Viljandi Vanal kalmistul on nüüd sepistatud rauduks, läbi mille saab näha eesti rahvusliku skulptuuri rajaja August Weizenbergi loodud pronksbüsti.

Kabeli perekondlik kuuluvus ei olnud teada, sest kabeli ukse- ja aknaavad olid rüüstamise ärahoidmiseks 1960. või 1970. aastatel silikaattellistega kinni müüritud. Kuuekümnendatel aastatel olevat kabelis hoidnud varastatud kraami üks Viljandis tegutsenud vargajõuk.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles