Endine õpetaja pälvis aumärgi

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansip andis ühe 14 aumärgist Karksi vallas elavale endisele õpetajale Elve Joonele.
Peaminister Andrus Ansip andis ühe 14 aumärgist Karksi vallas elavale endisele õpetajale Elve Joonele. Foto: Valitsuse kommunikatsioonibüroo

Peaminister Andrus Ansip ja siseminister Ken-Marti Vaher andsid eile 14 silmapaistvale Eesti inimesele kodanikupäeva aumärgi. Teiste seas sai selle Karksi vallas elav Elve Joon.

Praegu pensionäripõlve pidav endine õpetaja on üle kümne aasta olnud külaliikumise ühenduse Kodukant Viljandimaa eestvedaja ning küla- ja seltsielu arendaja nii kohalikul kui maakondlikul tasandil. Elve Joone kandidatuuri seadis üles Viljandi maavalitsus.

Peaminister Andrus Ansip tänas kõiki laureaate, et nad on teinud rohkem, kui neilt on oodatud. «Kui kõik teeksid nii, edeneks meie riik veelgi kiiremini. Suur tänu teile,» ütles valitsusjuht. Peaministri sõnul ei saa kodanik olla riigi suhtes kui klient, sest ta vastutab oma riigi tuleviku eest.

Selle aasta kodanikupäeva moto «Väärikalt läbi elu» on inspireeritud Eesti filmi 100 aasta juubelist ning aktiivsena vananemise ja põlvkondadevahelise solidaarsuse aastast Euroopas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles