Elve Joon võttis vastu aumärgi

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks tunnustatutest oli Elve Joon.
Üks tunnustatutest oli Elve Joon. Foto: Valitsuse kommunikatsioonibüroo

Esmaspäeval Tallinnas Stenbocki majas korraldatud pidulikul vastuvõtul andsid peaminister Andrus Ansip ja siseminister Ken-Marti Vaher 14 silmapaistvale inimesele kodanikupäeva aumärgi, millega tänasid neid ühiskonnaelu kujundamisse antud panuse ja aktiivse tegevuse eest.


Üks tunnustatutest oli Elve Joon. Praegu pensionipõlve pidav endine õpetaja on üle kümne aasta olnud külaliikumise ühenduse Kodukant Viljandimaa eestvedaja ning küla- ja seltsielu arendaja nii kohalikul kui maakondlikul tasandil. Elve Joone kandidatuuri seadis üles Viljandi maavalitsus.

Peaminister Andrus Ansip tänas kõiki laureaate, et nad on teinud rohkem, kui neilt on oodatud. «Kui kõik teeksid nii, siis edeneks meie riik veelgi kiiremini. Suur tänu teile,» ütles valitsusjuht. Tema sõnul ei saa kodanik olla riigi suhtes kui klient, sest kodanik vastutab oma riigi tuleviku eest. Peaminister kinnitas, et valitsus on püüdnud riiki juhtida vastutustundlikult, et see oleks tugevam, rikkam ja hästi kaitstud. «Olen veendunud, et meie kodanikkond tegutseb samuti vastutustundlikult,» ütles Ansip.

Selle aasta kodanikupäeva moto «Väärikalt läbi elu» on inspireeritud Eesti filmi 100 aasta juubelist ning aktiivsena vananemise ja põlvkondadevahelise solidaarsuse aastast Euroopas.

Aumärkide saajate kandidaate esitasid maavanemad, Eesti linnade liit, mittetulundusühingute  ja sihtasutuste liit ning kaitsevägi, samuti eraisikud. Laekus 31 ettepanekut, mille vaatas läbi siseministeeriumi juurde loodud riigiasutuste ja kodanikeühenduste esindajate komisjon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles