Eestlased pakivad kohvrid ja lähevad päikese kätte

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisibürood soovitavad soojamaareisi broneerida varakult, hiljem võib sellest ilma jääda. Aastavahetuseks piletite otsijad võivad olla juba hiljaks jäänud.
ANDRES TEISS («POSTIMEES»)
Reisibürood soovitavad soojamaareisi broneerida varakult, hiljem võib sellest ilma jääda. Aastavahetuseks piletite otsijad võivad olla juba hiljaks jäänud. ANDRES TEISS («POSTIMEES») Foto: Andress Teiss / Postimees

Täispikkuses artikkel ilmus 21. novembri «Sakala» paberväljaandes.

Suuremad turismiettevõtted rõõmustavad justkui ühel häälel, et turg on tõusuteel. See tähendab, et lennukitäite kaupa eestlasi üritab pimedalt kodumaalt natukeseks eemale saada.

Osaühingu Novatours turundus- ja suhtekorraldusjuht Olev Riisberg kinnitas, et päikesevaeguses kannatav reisihuviline valib sügisel ja talvel puhkuseks enamasti sellise koha, kus on päike, rand ja soe meri.

Aktsiaseltsi GoTravel juhiabi Kädi Pupart nimetas peamiste sihtkohtadena Egiptust, Tenerifet, Taid, Indiat ja Türgit. Reisieksperdi aktsiaseltsi müügidirektor Tarmo Kilg lisas omalt poolt Kanaarid, Iisraeli, Malaisia, Bali ja Maroko, mida proovitakse taas turule tuua.

Kilg lisas, et ühel hetkel saavad populaarseks ka sõidud jõulutuledes suurlinnadesse nagu Pariis ning suusareisid Alpidesse või Skandinaaviasse, kuid kokkuvõttes huvitavad need inimesi siiski vähem kui soojad maad. Alati ostetakse palju aga ka Soome-reise.

Olev Riisberg selgitas, et talviti on menukad nädalased reisid Egiptusesse, Kanaari saartele ja Iisraeli ning kahenädalased reisid Indiasse ja Taisse.

«Sihtkohti valitakse eelkõige kolme teguri järgi: üldine hinnatase, otselennud ja sooduskampaaniad,» nentis aktsiaseltsi Estravel turundusdirektor Janika Ritson.

Kädi Puparti sõnul reisivad talviti kõik inimesed, kes saavad endale sellist puhkust lubada, ning valikut mõjutab ennekõike see, kas Tallinnast läheb lend otse sihtkohta. Tai puhul mängib rolli tõik, et kohapeal on elu odav. Egiptuse-reis on enamikule taskukohane ning võib kindel olla, et seal on alati soe.

Janika Ritsoni ütlemist mööda on populaarsed kõikvõimalikud viimase hetke pakkumised, aga tänavu neile lootma jääda ei tasu, sest reisid on tihti välja müüdud, eriti aastavahetusel ja koolivaheaegadel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles