Viljandimaalased saatsid oma maavanema lähetusse

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oma kolleegi olid tulnud hea sõnaga meenutama Valga maavanema kohusetäitja Kalev Härk (vasakult), Tartu maavanem Esta Tamm, Rapla maavanem Tõnis Blank, Põlva maavanem Priit Sibul ja Võru maavanem Ülo Tulik.
Oma kolleegi olid tulnud hea sõnaga meenutama Valga maavanema kohusetäitja Kalev Härk (vasakult), Tartu maavanem Esta Tamm, Rapla maavanem Tõnis Blank, Põlva maavanem Priit Sibul ja Võru maavanem Ülo Tulik. Foto: Indrek Univer

Neljapäeval kogunes Viljandi maavalitsuse saali sadakond inimest, kellega maavanem Kalle Küttis tähistas oma viimast siinset tööpäeva enne haridusministeeriumisse ametisse asumist.


Sundimatul ja südamlikul koosviibimisel osalenud viljandimaalased polnud nõus nimetama üritust maavanema lahkumispeoks, vaid ristisid selle lähetuseks, viidates soovile, et Küttis seisaks maakonna eest ka kodunt kaugemal.

Kalle Küttis meenutas oma pikaajalist tööd koolijuhi, ametniku ja maavanemana kui huvitavat ja loovat perioodi. «Palju ehitamist oli ja ehitada mulle meeldib,» lausus ta.

Isiklike näidete varal pani ta kokkutulnuile südamele, et nood ei planeeriks oma elu ja karjääri liiga pikalt ette, sest nii võib maha magada juhuste läbi avanevad võimalused. «Elu võib võrrelda jõega, mille lähte- ja suubumiskohta me muuta ei saa, kuid millel sõudes on tähtis kärestikes hakkama saada ja peavoolus püsida,» ütles ta.

Oma tänusõnu olid tulnud ütlema paljud koostööpartnerid Viljandimaa ja teiste maakondade omavalitsustest, regionaal- ja siseministeeriumi esindajad, haridus- ja kultuuriinimesed ning Kaitseliidu Sakala malev.

Uuele ametikohale suunduv Küttis lohutas siiajääjaid aga vahva sõduri Švejki suure juhi ja õpetajat leitnand Dubi sõnadega: «Te saate mind veel tundma!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles