Treener tunnustas medaleid sihtinuid

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Epp Mauring teenis tänavustelt Eesti noorte meistrivõistlustelt kaks medalit: hõbeda ja pronksi.
Epp Mauring teenis tänavustelt Eesti noorte meistrivõistlustelt kaks medalit: hõbeda ja pronksi. Foto: Madis Luik

Eesti noorte laskmise meistrivõistluste närvide mängus veidi alt läinud Viljandi spordikooli õpilased teenisid treenerilt tulemuste eest ikkagi kiitust.

Spordikooli laskmisosakonna juhendaja Ellen Kangilaski, kes harilikult ajakirjanikule oma hoolealuseid kiitma ei kipu, oli seekord justkui ära vahetatud. «Noored olid väga tublid. Mul on vedanud, et saan treenida sedavõrd andekaid õpilasi,» oli ta rahul.

Nädala eest Põlvas peetud Eesti B-klassi ehk alla 16-aastaste meistrivõistlustel korjasid Viljandi spordikooli esindajad eri harjutustes seitse medalit: neli hõbedat ja kolm pronksi.

Kuld jäi tänavu paraku saamata. «Kui võitjaga sama tulemus annab hõbeda, siis pole midagi parata,» tõdes treener, pidades silmas tüdrukute õhkpüstoli harjutust. Tema sõnul kujunes just sellest üks tiitlivõistluste enam pinget pakkunud mõõduvõtte.

Harjutuse kaks paremat, Kristiina Kai Kõiv klubist Mälk ja Viljandi esindaja Kätlin Kallas kogusid mõlemad nelja seeriaga 352 silma, kahjuks oli viljandlanna viimane ehk määrav seeria konkurendi omast kahe silma võrra nadim. Samas harjutuses oli Epp Mauring 346 silmaga kolmas.

«Seekord pidas konkurent pingele paremini vastu,» tunnustas Ellen Kangilaski võitjat ning lisas: «Noorte puhul on võrdlemisi tavaline, et tulejoonel kiputakse üleliia närveerima.»

Noormeeste õhkpüstoli harjutuses oli Allan Kask Viljandi parimana viies. Medalita noormees tiitlivõistlustelt siiski ei lahkunud: selle, mis jäi vajaka õhkrelvast laskmises, tegi ta tasa 30 lasuga ilmuva märklaua sportpüstoli harjutuses. 274 silma andis talle klubikaaslase ees hõbeda.

Pronksi pälvis Anton Heinsoo, kes treenib oma vanemate juhendamisel. Tema tulemus oli hõbemedalisti omast ühe ja võitja omast seitsme silma jagu nõrgem.

Ellen Kangilaski nimetas noormeeste kaht medalit üheks nende tiitlivõistluste meeldivamaks üllatuseks.

«Mitte et ma poiste võimetes kahtleks, aga arvestada tuleb meie piiratud treenimisvõimalusi,» selgitas ta. «Valmistume selleks harjutuseks nii hästi, kui saame, ent ilmuva märklaua seadeldist meie baasis pole.»

Tütarlaste samas harjutuses sai Kätlin Kallas meie parimana kolmanda koha. Teise koha omanikule kaotas ta ühe ja võitjale kahe silmaga.

Hõbeda teenis Viljandi noortest veel Anton Heinsoo poiste olümpiakiirlaskmises tulemusega 261 silma, millega ta jäi võitjale alla kahe silma võrra. Samuti oli teine Epp Mauring 30 lasuga ringmärgi sportpüstoli harjutuses, kus tulemus 264 silma oli võitja omast nõrgem seitsme silma võrra.

«Eesti meistrivõistlused oli meile väga edukad,» kordas Ellen Kangilaski.

Tema jutu järgi vajavad noored stabiilsuse saavutamiseks ja närvide mängu ohjeldamiseks rohkem võistluskogemusi. Järgmine võimalus selleks avaneb neil tuleva kuu keskel, kui jagatakse välja Eesti täiskasvanute võistkondlikud meistritiitlid.

«Arvan, et enamik noori on teeb seal kaasa,» lausus Kangilaski.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles