Tööpäeval luurasid ringi varjud

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi maavanema Lembit Kruuse käike ja tegemisi jälgisid neljapäeval Karl Kangur Suure-Jaani ja Ergo Hanni  Tarvastu gümnaasiumist.
Viljandi maavanema Lembit Kruuse käike ja tegemisi jälgisid neljapäeval Karl Kangur Suure-Jaani ja Ergo Hanni Tarvastu gümnaasiumist. Foto: Viljandi maavalitsus

Tänase üle-eestilise töövarjupäeva hommikul valgusid koolinoored mööda asutusi laiali, et uurida töötajate tegevust.


Varjud olid näiteks Viljandi maavanemal, Viljandi haigla ämmaemandal ja ka «Sakala» toimetuse töötajatel. Tarvastu gümnaasium oli välja läkitanud 56, Suure-Jaani gümnaasium 23 ja Viljandi kesklinna kool 20 varju.

Maavanemat Lembit Kruuset ning arengu- ja planeeringuosakonna juhatajat Kaupo Kaset saatsid vaheldumisi Karl Kangur Suure-Jaani gümnaasiumist ja Ergo Hanni Tarvastu gümnaasiumist.

Swedbanki juhatuse liiget ja ettevõtete panganduse juhti Robert Kitti töövarjutas Laura Karu Viljandi gümnaasiumist ning kliendisuhete divisjoni juhti Tauno Vanaselja tööd uuris Timo Priinits Tarvastu gümnaasiumist. Tarvastu gümnaasiumi õpilane Margit Külaots käis peaminister Andrus Ansipi varjuks juba eelmisel nädalal, sest praegu on riigiametnik Euroopa Liidu ülemkogu istungil Brüsselis.

Paljudes koolides on töövarjuks minemine gümnaasiumiklassidele kohustuslik karjääriplaneerimise tunni osa.

Töövarjupäeva korraldavad Junior Achievement Eesti ja selle vilistlasorganisatsioon SENT. Gümnasistid jälgivad endale huvipakkuva ameti esindaja tööpäeva, saades seejuures teada, milliseid oskusi ja teadmisi selles töös vaja läheb.

Mittetulundusühing Sild Ettevõtlike Noorte Tulevikku (SENT) on asutatud 2005. aastal ning see koondab edukamaid Junior Achievementi programmide vilistlasi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles